Ranunculus odling

Ranunculus (Ranunculus asiaticus) växer bäst där nattetid temperaturer är mellan 30 och 50 grader Fahrenheit och dagstemperaturen är mellan 60 och 75 grader. För naturalisering, kan ranunculus lökar planteras i höst eller vinter i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 8 till 10, där de kommer att belöna trädgårdsmästaren med sina färgglada blommor tidigt på våren. I svalare klimat, lökarna startas inomhus och planterade utanför under våren.

Identifiering

Ranunculus eller Persiska smörblomma, växer från ovanliga spindel-liknande lampor som förblir lönsamt så länge som ett år när den förvaras på en sval, torr plats. Bladen är luddiga och ljusa gröna och blommorna bärs på 12 - till 18-tums ihåliga stjälkar på våren. Blommorna är daisy-liknande eller flera petaled och nästan någon färg, sort, med vissa tvåfärgade sorter finns. Blomblad är mjukpappersprodukter tunn och genomskinlig. De kan användas för långvarig fräsch blomsterarrangemang.

Plantering

Om plantering ranunculus lökar i marken, förbereda plantering området 12 veckor före sista genomsnittliga frost för ditt område. Plantering platsen du väljer måste vara väldränerad så lökarna kan förbli torr under sin vilande i slutet av sommaren. Ändra smutsa med ett 1 - till 2-tums lager kompost och införliva det i toppen 6 inches av jord.

Plantera ranunculus lökarna med "benen" pekar nedåt, tum djup och 4 inches isär. Täck försiktigt med mark och vatten grundligt så att torkade lökarna för att börja sin tillväxt cykel.

Om start växter inomhus, plantera lökar 2 inches djupt i väldränerad behållare 12 veckor före sista genomsnittliga frost. Hålla jorden fuktig men inte blöt och odla växter i en starkt upplyst plats där temperaturen är mellan 45 och 60 grader. Som växterna utanför i trädgården en vecka efter din genomsnittliga frost. Ranunculus kan tolerera en lätt frysa.

Vård

Gödsla ranunculus med vattenlösliga gödningsmedel utspädd till halva styrkan var 10 dagar under produktionsperioden bladverk. Undanhålla gödselmedel en gång blommar börjar. För mycket gödsel kommer att uppmuntra bladverk på bekostnad av blom produktion.

Vattna blommorna grundligt under vegetationsperioden, särskilt om vädret är ovanligt varmt. Rotsystemet av ranunculus är liten, så växterna vissnar snabbt i varmt väder. Dock vara försiktig och inte dränka växterna med för mycket vatten, särskilt om de växer i en behållare.

Börja hålla inne vatten när blommande har slutat och bladen börjar att gulna. Detta innebär att lökarna går in i sin dvala fas. Låt lökarna för att förbli vilande utan extra vatten. De kommer att börja växa igen på senvintern eller tidiga våren.

Om du bor norr om zon 8 eller där marken fryser på vintern, gräva lökarna efter alla bladverk har naturligt död till marken. Tvätta inte lökarna. Damma av överflödigt smuts och låt dem torka på en skuggig plats. Förvara lökarna i en papperspåse på 45 till 60 grader tills tid att plantera igen i slutet av vintern.

Skärande Ranunculus blommor

Ranunculus blommor skärs i knoppen scenen eller medan halva-öppen. De kommer att fortsätta att öppna under flera dagar när stammen slutet är placerad i rent kallt vatten. Placera omedelbart skär ändarna i en behållare med vatten.

Använd en skarp skärande verktyg för att skära ranunculus blommor så låg som möjligt till marken utan att skada bladen. Anläggningen behöver lövverket att skapa energi för nästa års tillväxt.