Räkor middagsrätter

Räkor middagsrätter

Med sitt rykte som den finaste, mest dyr sak på menyn--kan åtminstone i vissa delar av landet--räkor tyckas alltför kinkig att göra hemma. I själva verket är räkor mycket lätt att göra och ofta jämförbar i pris med nöt eller kyckling. En 3-oz. portion räkor har endast 84 kalorier, 1 gram fett och 18 gram protein-- men inte gå överbord: det är relativt höga kolesterol och natrium.

Räkor och Pasta

Räkor serveras bäst som en ingrediens i en maträtt med andra komponenter och inte som en fristående fisk. Pasta är en utmärkt bas för räkor rätter, eftersom en portion räkor i sig inte är fylla. Fräs skalade och deveined räkor i olivolja med vitlök och örter--Lägg en smörklick för rikedom, om du vill-- och tjäna över ängel hår pasta. För en heartier sås, koka räkor med tärnad tomat, grön paprika, vitlök, lök och örter. Rör i lite rött vin, tomatpuré och en skvätt röd paprika före servering.

Räkor stek

Räkor fungerar bra i en stek eftersom det kokar snabbt-- men koka inte den. Lägg 2 msk vegetabilisk olja till en mycket het wok och stek räkorna tills de bara blir ogenomskinlig. Ta bort räkorna och Ställ dem åt sidan som du stek grönsakerna. Grönsaker och räkor koka i olika takt, så försök inte att koka dem tillsammans. När dina grönsaker wokade, tillsätt den kokta räkor och blanda med beredda stek sås eller lite risvin, låg natriumhalt sojasås och ca 1 msk majsstärkelse. Servera med ris.

Räkor Etouffee

Låt inte det franska namnet skrämma dig. Denna Cajun maträtt, som en gryta utan att den långa stewing, tar bara ca 30 minuter om du börjar med skalade och deveined räkor. Värm 1/4 dl olja i en tung kastrull och rör i samma mängd mjöl. Koka blandningen mjöl och olja på medelvärme i 8 till 10 minuter, tills det börjar brunt. Tillsätt hackade grönsaker och vitlök och fräs tills den är mjuk, tillsätt sedan 2 koppar av räkor, mussla eller grönsaken stock i potten. Lägg till creole kryddor och dina räkor och låt sjuda tills räkorna är genomstekt. Servera med ris.

Räkor Curry

Räkor och curry är en gemensam kombination i Thailand, där curry är ofta kokos-baserade. Du kan använda räkor i alla curry recept i stället för kyckling, bara minska tillagningstiden därmed. För en thailändsk stil curry, Fräs löken med lite salt, socker och curry kryddor, tillsätt sedan utspädda kokosmjölk och sjud tills det tjocknar. Tillsätt räkor och fortsätt sjuda tills räkorna är genomstekt. Servera med ris.