Räkna swimmingpool volym

Pooler är populära för fritidsaktiviteter. Att ha en pool kan göra ditt hus populärt för sociala sammankomster, särskilt under sommarmånaderna. Dock kan inte att se till att poolen är väl underhållna förvandlas poolen till fult. För att säkerställa att detta inte sker, måste du veta av din pool så du kan räkna ut mängden kemikalier som du behöver använda och storleken på poolen.

Instruktioner

•Measure längd och bredd av din pool om du har en rektangulär pool eller en fyrkantig pool. Om du har rund pool, Mät avståndet från ena sidan till den andra att hitta diametern. Om du har en oval pool, mäta det kortaste avståndet över poolen genom centrum att hitta kort radie och det längsta avståndet över poolen för lång radie.

•Multiply längd gånger bredd och hitta området av poolen för rektangulära pooler. Till exempel, om din pool åtgärder 3-av-5-gårdar, skulle du få 15 kvadratyard. För en rund pool, dela upp diametern av två, torget resultatet och multiplicerar du med pi (3,14). T ex om diameter är lika med fyra gårdar, vill du dela fyra och två att få två, square två för att få fyra och multiplicera med 3,14 att få 12.56 kvadratyard.

För en oval pool, multiplicera kort radie av långa radien av pi att hitta området. Till exempel om den långa radien är fyra gårdar och kort radie är tre varv, du vill multiplicera fyra gånger tre av 3.14 för att få 37.68 kvadratyard.

•Figure genomsnittliga djupet av din pool genom att lägga till djupt vatten djup i det grunda delen djupet och dividera med två. Till exempel, om din pool är en gård djupt i den grunda delen och tre gårdar djupt i djupt vatten, lägger du till en och tre för att få fyra och dela fyra och två för att få ett medeldjup på två gårdar.

•Multiply området i poolen av djupet. Till exempel om poolen är 15 kvadratyard och djupet är 2 yards, skulle du få en volym av 30 kubik gårdar.