Rådjur-resistenta häckar

Hjort kallas "webbläsare," vilket betyder att de surfar på växande tips av växter, buskar och träd. Detta lämnar en jagged edge till kvistar och grenar som har skadats genom att utfodra rådjur. När rådjur siffror är upp och mat är en bristvara, söker de mat källor i alternativa områden. För att motverka hjort från fest på din säkringar, plantera buskar som rådjur resistent.

Hedge träd och buskar

Rådjur är selektiva i buskar och träd som de äter från region till region. Några träd och buskar är resistenta mot rådjur födosök. Det är inte att dessa arter har vissa karakteristiska som stöter bort rådjur än det faktum att de representerar den minst favorit av Val av livsmedel. Förslag på buskar som inte är bland livsmedel som tilltalar rådjur inkluderar syrener, juniper och fläder.

Syrener

En säkring av syrener tjänar till att avskräcka hjort från utfodring i din trädgård. Syrener används ofta i vindskydd och skydd bälten skyddar mot vindar och risk för skador. De doftande blommorna på syrener vädjar till husägare som en dekorativ egendom hedge. Äldre anläggningar kan nå höjder på ca 15 fot med 12 fot spridning. Gemensamma blomma färger är blekt lila eller vitt, men det finns vissa sorter som kommer att producera rikare färger som magenta, lila eller blå. Syringa vulgaris är den dominerande arten av lila. Andra typer inkluderar Syringa x chinensis, eller kinesiska lila, och Syringa persica, eller den persiska lila.

Juniper

Juniper är en liten, buskigt träd som är en evergreen, som inte är populära med rådjur. Utah juniper arten har en stam med flera gafflar och rund krona. Ibland kommer att utgöra en central dominerande. Denna typ av juniper producerar små, klotformade, bär-liknande kottar som mogna i ca två år till en rödbrun eller röd färg. Varje kotte består i allmänhet av ett frö och i vissa fall två. Dessa bär-kottar utgör föda för vissa arter av fåglar, fox, jackrabbits och prärievargar. Mule deer äter lövverket endast villkor som under hög snöfall perioder eller när mer önskvärt mat är knappa.

Fläder

Fläder är en annan buske att vit svans rådjur ibland foder på men är inte en primär födokälla. Frukten av fläder ger en näringskälla för över 50 songbird arter som härmfåglarna, rödhakar och grå catbirds. Svartvita grouse, vilda Turkiet och mourning doves också foder av frukten av fläder. Denna buske att växa till höjd av 12 till 20 fot och föredrar fuktiga jordar i områden nära vattendrag. Fläder busken finns mer i södra USA