Prunus Virginiana Demissa

Prunus virginiana var. demissa, även kallad västra chokecherry, är ett snår-bilda buske eller litet träd infödda till British Columbia och västra USA. Även om ingen odlade sorter är tillgängliga från och med 2011, västra chokecherry fungerar bra i sin naturliga form som en dekorativ växt och lägger till färg till en mängd utomhus utrymmen, såsom hem och park landskap.

Identifiering

Prunus virginiana var. demissa buskar växa mellan 3 och 30 fot lång, beroende på den växande webbplatsen. Unga plantor har släta, rödbrun bark men färgen ändras till grå och texturen blir grövre som plantan mognar. Deras oval - eller hjärtformade bladen sortiment i storlek från 1,5 till 3 inches i längd. De enskilda bladen har något håriga ytor och tandad marginaler. Prålig vita kluster av blommar visas under våren; 1/2-inch runda lila frukter ersätta blommorna.

Växande krav

Västerländska chokecherry växter växer bäst i näringsrika, djupt lerig jord med ett pH-värde mellan 6 och 8 men de kan tolerera ett utbud av smutsa typer, inklusive sandstranden loam och lera. De reproducera av utsäde. Dessa växter tål halvskugga men de producerar de flesta fröna om de växer i fullt solljus. De kräver mer än 14 tum nederbörd per år för att överleva och måste vara bevattnade om odlas i torra regioner.

Wildlife användning och risker

Vilda djur såsom fasaner, orre, Björn och små däggdjur livnär sig på västra chokecherry frukt och många andra arter livnär sig på bladen. Bladen av chokecherry växten innehåller dock en cyanogenic Glykoside kallas prussic syra som kan döda djur med segmenterad magar, som nötkreatur, getter och får. En 500-lb. ko kan dö från att konsumera 1-1/2 £ av chokecherry bladverk under en enda utfodring, särskilt om det inte äter någon annan typ av bladverk under denna måltid. Lyckligtvis, de flesta nötkreatur kommer att undvika chokecherry om andra källor av mat är tillgängliga.

Sjukdomar

En bakterie som heter Erwinia amylovora orsakar brand blight infektioner i västra chokecherry växter. Symtomen vid brand mjöldagg kan omfatta svärtade blad eller skott, fläckar av bakteriellt sekret på infekterade områden av anläggningen och skrumpna eller oozing frukt. Den Dibotryon morbosum eller Apiosporina morbosa svamp orsakar svart Knut sjukdom. Infekterade västra chokecherries utveckla svart knop på grenar och kvistar och en rosa-vit, pudrig svamptillväxt visas på knutarna.