Proppen toaletten läcker

Toaletter kan utveckla läckor, bullerproblem och igensättning. Den toalett propp, eller ett stängnät, är gummitätningen som lyfter upp när du spola toaletten för att låta vatten springa in bunken av toaletten. När toalett proppen blir slitna och lös, kan det orsaka toaletten för att köra kontinuerligt efter spolning. En läckande toalett propp visar vanligen att det är dags att installera en ny.

Om inre toalett delar

Insidan av din toalett tank innehåller ett antal delar som tillåter rodnad mekanismen fungera. Enligt webbplatsen Ace hårdvara inkluderar denna mekanism en ventil längst ner i tanken som gör att vatten i skålen att skapa rodnad åtgärden, en propp att täcka hålet, en kedja att styra proppen, en overflow röret, en spak, en flytande ballcock och en ventil för att låta vattnet i tanken. Proppen har vattnet i tanken tills det är dags att spola avfall i toalett avloppet. Gummi av proppen kan bli slitna och försämras med tiden, vilket leder till läckage problem.

Symtom på en propp av Problem

När toalett proppen blir förstörd användning, ger det inte längre en tät förslutning längst ner i tanken. Vatten läcker genom proppen, kostar husägare pengar även när toaletten inte är i använda. För att avgöra om din propp som orsakar en vattenläcka i din tank, tillsätt några droppar karamellfärg i tanken. Om du upptäcker färg i toalettstolen inom 30 minuter, har du en läcka i den propp som orsakar vatten försvinner från tanken, enligt webbplatsen EarthEasy.

Andra Stopper problem

Toaletten propp läckor kan också vara orsak av kedjan som håller den propp eller ett stängnät till flush mekanismen. Om denna kedja är för lös, kan det bli fångade under proppen, förhindrar att den tätning i hålet på botten av tanken. Vatten kommer att fortsätta att flöda under hämmas proppen. Om kedjan är för hårt, kan det förhindra att proppen helt stänga över hålet, igen hindrar en bra tätning som hindrar vatten från tömning i skålen.

Reparera en läckande propp

Kolla kedjan som håller proppen till flush röret. Om det är fastna eftersom det är för lång, skära kedjan och ta bort några länkar, sedan åter fästa kedjan till proppen. Om det förhindrar proppen stänger korrekt eftersom det är för kort, ersätta kedjan med en något längre längd och åter fästa det till proppen. Om proppen inte längre tätar ordentligt, stänga av vattnet till toaletten och tömma tanken. Sedan ta bort ringen som håller proppen till kedjan och dra proppen bort över overflow röret. Ersätta den med en ny propp och åter fästa ringen. Se till att kedjan mekanismen är rätt längd för nya proppen innan vrida vattnet tillbaka på och fylla tanken.