Professionell hus rengöring checklistor

Professionell hus rengöring checklistor

En välfylld rengöring leverans caddie säkerställer att du alltid är redo att rengöra ditt hus som ett proffs. Med rätt leveranser och en plan, kan rengöring ditt hus gå från en syssla till en enkel match. Förbereda före tid genom att utveckla en checklista för gemensamma städning behov i olika rum i huset.

Vardagsrum

Vardagsrum, sovrum, vardagsrum och rekreationsområden, kräver särskild uppmärksamhet på grund av deras användningsfrekvens. Ta bort alla skärmar och objekt från översidan av möbler och hyllor. Damm alla möbler, att särskilt uppmärksamma i skrymslen och vrår av nöjescentra, köksskåp och skåp. Damm längs baseboards och värmare ventiler. Torka av takfläkt och armaturer. När rummet är helt dammas och torkas, köra vakuumet för att rengöra golvet. I rum utan mattor, mopp golvet för att plocka upp damm och skräp. Ren under möbler, sängar, stolar och soffor.

Kök

Ett rent kök kommer att hålla gnagare och insekter borta. Ren spisen noggrant av fokus på brännarna, insidan av ugnen, ugnskassetter och dörren. Rengör och torka av andra apparater regelbundet också, inklusive mikrovågsugn, brödrost och Burköppnare. När det kommer till kylskåpet, torka av dörrar, hyllor och någon intern lagringsenheter. Ren skafferi och skåp hyllor. Torka av skåp och låda knoppar. Ren diskbänk och bänkskivor. Polska rostfritt stål diskbänkar och apparater. Mopp golvet med ett lämpligt rengöringsmedel.

Badrum

Ta bort alla flaskor och badprodukter innan rengöring för att göra knepig lättare. Ren diskbänk området noggrant. Detta inkluderar att tvätta handfat skålen, rengöring av skåp och bänkskiva och avtorkning någon tvål rätter och tandborste innehavare. Torka av Duschväggar, ren alla badkar mattor och torka av duschmunstycken och kranar. Använda en toalettborste i toalettstolen. Torka av locket och tank av toaletten. Töm papperskorgen kan och moppa golvet.

Ytterligare överväganden

Rena fönster och speglar med ett lämpligt rengöringsmedel. Torka ner rullgardiner och rulljalusier regelbundet. Använda en utdragbar duster att damma tak och ta bort spindelnät. Rengör TV-skärmar med ett lämpligt rengöringsmedel. Vissa TV-apparater kan kräva en speciell renare och trasa så kolla tillverkarens rekommendationer före rengöring. Kontrollera den ludd fällan på torken och rengör torktumlare utlopp. När tömma papperskorgen, kan torka på insidan av papperskorgen.