Produkter som används för att rena marmorgolv

Produkter som används för att rena marmorgolv

Marmorgolv är en investering som du kan fortsätta leta nya och orörda av tar hand om dem ordentligt. Detta innebär att rengöra dem och putsa dem ofta och genom att undvika ämnen som kan färga dem som tomatjuice, citronsaft eller andra sura ämnen. Använda produkter som är billig och lätt att hitta. Också använda produkter som inte kommer att förorena ditt hem air miljö.

Ammoniak

Ammoniak är ett mycket stark alkaliska rengöringsmedel som inte skadar din marmor golv om du späda det ordentligt. Syror etch marmorgolv, medan alkaliska produkter kommer att rensa rester av ytan av marmor. Blanda 1 dl vatten med 1 tsk ammoniak ta bort tvål rester, syra fläckar eller film från marmorgolven.

Väteperoxid

Väteperoxid är en annan alkaliskt rengöringsmedel som du kan använda syra fläckar. För att använda den, fukta en trasa med väteperoxid och vrid den ut så mycket som möjligt. Gnugga väteperoxid över marmorgolvet tills du tar bort all smuts och rengöring lösning rester.

Flytande tvättmedel

Använd mild flytande tvättmedel ta bort mild fläckar och rester från marmorgolv. Använda som lite flytande tvättmedel som möjligt så att du inte lämnar en restprodukt. Flytande diskmedel kan lämna rester på din marmorgolv med tiden om du använder för mycket av det. Använd 1/4 tsk flytande diskmedel med 1 kopp hett vatten. Använd milt tvättmedel som inte innehåller blekmedel.

Frotté

Använda frotté att rengöra och polera marmorgolv. Frotté har en upphöjd tupplur som är tillräckligt grov för att torka bort rengöring lösning återstoden men mjuk nog att det inte kommer att repa ytan på marmor.

Bakpulver

Du kan göra en tjock pasta av bakpulver och vatten. Pastan är milt slipande. Grit av pasta är mjuk nog att det inte kommer att repa ytan på marmorgolvet. Bakpulver är också en alkalisk rengöring pulver som är effektiva för att avlägsna sura fläckar.