Produkter för att rengöra & döda mögel

Produkter för att rengöra & döda mögel

Mögel finns i luften och är en integrerad del av den naturliga ordningen saker, eftersom den bryter ner döda organiska ämnen till nyttiga näringsämnen. Mögel i ditt hem är inte mycket av en olägenhet, såvida den inte finner en fuktig yta där det kan växa. När mögel börjar växa i hemmet, kan nivån på mögel i luften börjar orsaka hälsoproblem hos människor.

Tvättmedel

Någon milt hushåll rengöringsmedel eller tvål är effektiv vid rengöring mögel av nonporous ytor. Medan tvättmedlet inte faktiskt döda mögel, det rengöra mögel bort och förbereder ytan för desinfektion. Blanda tillräckligt diskmedel med vatten tills SÅPLÖDDER form och sedan skrubba det drabbade området med en svamp. Undvik att använda ammoniakbaserade rengöringsmedel, eftersom dessa kommer att reagera med blekmedel orsakar giftig rök.

Blekmedel

Bleach är en av de mest effektiva produkterna för döda mögel. Kombinera ca 1 kopp blekmedel med 1 gallon vatten och bestryka det mögliga området med lösningen. Låt blekmedel sitta där i 30 minuter, sedan skölj det hela området med vatten och aktivt torka området så du inte uppmuntra ytterligare mögeltillväxt.

Andra mögel dödande produkter

Medan tvättmedel och blekmedel kommer att rensa och döda mögel på alla nonporous ytor, kommer ett antal ytterligare hushållsprodukter döda eller rengöra mögel. En pasta gjord av vinäger och bakpulver kan dödar de flesta former av mögel och sitta och arbeta på även vertikala ytor. Om du har tillgång till dem, är både borax och väteperoxid kraftfulla mögel killers. Ett stort antal kommersiella mögel killers finns tillgängliga, med namn som vanligtvis har ordet "mögel" i dem. De flesta av dessa kommersiella killers har samma aktiva ingredienser som den naturliga mögel dödande alternativ.

Porösa ytor

Medan många produkter döda eller ren mögel från nonporous ytor är det nästan omöjligt att ta bort mögel från porösa ytor som trä, gips eller papper. Om formen inte har fått hela vägen, kan du klippa eller slipa bort det drabbade området, ta bort mögel i processen. Annars är den enda utväg att avyttra det mögliga materialet.

Bleach rengöring

När rengöring eller döda mögel, är det viktigt att vidta vissa försiktighetsåtgärder. Mögel är särskilt farligt när du rengöring, som mögel sporer kommer att bryta av och blir luftburna. Alltid bära handskar och en mask, och blöt ner området först att minska antalet luftburna mögelsporer. Mögel-dödande förfarande bör börja med att hitta och korrigera källan av den fukt som tillåtet mögel att växa, annars mögel helt enkelt kommer att växa tillbaka.