Producerar ett lagerträd röda bär?

Mountain laurel (Kalmia latifolia) är en medlem av familjen Heath som ibland når fram till litet träd storlek. Röda bär är inte en egenskap hos denna art, som växer från södra Maine genom norra delar av Florida. Frukterna av mountain laurel, genereras av sina vackra blommor, är av liten prydnads betydelse, men denna planta har många andra tillgångar som gör det värt plantering i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 4 till 9.

Odlingsförhållanden

Platser med fuktig, sur jord som får endast delvis solljus är idealiska för mountain laurel att utveckla. De arter fördelarna från kompost runt sina rötter att både behålla fukt och hålla rotsystemet skyddas från elementen. Undvik att placera mountain laurel i tung lera.

Storlek och Form

De största berg laurels är i intervallet 20 fot lång, med stammen diametrar 6 tum. I träd form, med en enda trunk, har mountain laurel en vriden, kort stam som håller fördelande grenar. Om odlas på tung skugga, är kronan tunn och öppen. Full sol eller delvis solsken resulterar i tätare, mer kompakt grenar.

Blad och blommor

Mountain laurel bladverk är vintergrön, med övre sidor en mörkgrön; undersidan är i nyanser av gul-grön. Mountain laurel bladverk växer växelvis på kvistar, till längder så länge som 5 inches. De elliptiska bladen är styva och tjocka, med spetsiga ändar. Blommor dyker upp i kluster så bred som 6 inches med 1 tum-hela blommorna öppnar i slutet av maj eller början av juni. Färgerna varierar från rosa till vitt i den förälder arten, med några sorter som producerar röda eller lila blommor. Blommorna senast upp till två veckor, konstaterar University of Connecticut växt databasen.

Frukt och användningsområden

Klibbiga hår täcker de rundade frökapslar som genereras från mountain laurel's blommor. Kapslarna är endast ¼ tum bred och de är en mörkbrun färg, enligt den "National Audubon Society Field Guide to träd: östra regionen." Dessa bruna kapslar kommer att pågå på grenarna i vintermånaderna, påstår Missouri botaniskaträdgården. Använda mountain laurel i gruppen planteringar där förhållandena tillåter. Det är ett bra alternativ att plantera Rhododendron och azaleor. Naturaliserad delar av fastigheten och längs grunden är lämpliga inställningar för det här trädet.