Producerar blommande växter frön?

Producerar blommande växter frön?

Alla blommande växter producerar frön, enligt webbplatsen Globio. I vilt behöver växter hjälp av djur, fåglar och vinden för att sprida sina frön innan de kan gro i nya anläggningar. Fröna kommer gro på rätt utanför villkor, men vissa vegetabiliska trädgårdsmästare föredrar att plantera frön inne under vintern för att få en tidigare skördesäsongen.

Betydelse

För att producera frön, måste blommande växter vara pollineras. Växter innehåller kvinnliga delar som kallas pistiller. När pollen från de manliga reproduktionsorganen, kallas ståndare, når pistillen, förvandlas äggstockarna insidan utvecklas till blommor och ovules till frön.

Identifiering

Varje utsäde innehåller en sporophyte embryo och material att föda embryot. I blomman, är embryot i utsäde vilande. När under rätt förutsättningar, såsom vatten, ljus och temperatur, embryot blir aktiv och fröet gror.

Varning

Medan människor mellanmål på frön från några blommande växter, är inte alla frön ätliga. Frön av oleander växten är mycket giftiga. Symtom är muntliga bränning och illamående. Döden är möjligt. Enligt Duke University äter lankesisk medborgare ibland gula oleander frön för att begå självmord. Som en försiktighetsåtgärd, äter inte frön från en blommande växt om du inte vet de är säkra för konsumtion.