Problem med välvda tak

Problem med välvda tak

Välvda tak har många fördelar. Till exempel kan de skapa en känsla av mer öppna ytor, de ser elegant och kan lägga till en air av elegans i ett annars tråkigt område. Trots sina många proffs har välvda tak också sin del av nackdelarna. Om du installerar ett välvt tak för ett nytt hem som byggs, ett nytt hyra utrymme till hyresavtalet eller för ett hus som är tillgängliga för köp, väga för- och nackdelar innan du gör ditt beslut.

Svårt att dekorera

Tack vare den utökade höjden av ett välvt tak blir dekoration allt svårare. Uppgifter såsom målning, hängande tapeter eller hängande bilder ofta kräver en stege, som kan vara obekväm och osäker för vissa husägare.

Kostsamt verktyg

Den extra höjden från ett välvt tak skapar slutligen högre nytta kostnader. Det mer luftar utrymme finns i ett rum, längre uppvärmning eller kylning luft tar, vilket kräver mer energi. Beroende på höjden av taket, kan den också kräva en ökning av belysningsarmaturer-- eller åtminstone mer kraftfulla lampor--att lysa upp hela rummet.

Svårt att rena

Oavsett regelbunden rengöring vanor kommer spindelnät och damm sannolikt att bilda i hörnen av tak och på någon belysning och takfläktar som hänger från taket. Höjden gör att effektivt ta bort damm svårt utan behov av en stege. Höjd problemet gäller också alla allmänt underhåll, t ex byta glödlampor.

Problem med ljudet

Sluttningarna av välvda tak orsakar ofta ljudvågor att studsa runt sporadiskt, mer än med platt tak. Beroende på höjden av taket, kan detta skapa ekon i rummet eller göra höra ljud på grund av det stora tomma utrymmet svårt, som kan vara särskilt frustrerande om ett TV- eller familjerum har ett välvt tak.