Problem med färg: Blåsbildning & Peeling på nyligen målade väggar

Problem med färg: Blåsbildning & Peeling på nyligen målade väggar

Blåsor och peeling på nymålade väggar brukar uppstå på grund av höga temperaturer, otillräckliga förberedelser eller fukt. Sprickor kan ses inom timmar efter målning, men vanligtvis peeling och blåsbildning kan ta flera dagar att förstöra din nya färg jobb. I vissa fall kan du reparera problemet snabbt, riktar sig till de områden som uppvisar skador, men ofta lösningen omfattar slipning och ommålning hela väggen.

Temperaturen blåsor

Målning en yttervägg med oljebaserad färg i extrem värme kan leda till bubblor bara några timmar efter målning. Blåsorna temperatur kan också bilda dagar senare. De förekommer därför i varma temperaturer, bildar en hud för snabbt på ytan av färgen, och tunnare i den våta färgen under de förvandlar till ånga kan inte fly, vilket är vanligtvis ett problem med alkyd färger bara. Men mörka färger eller tjock rockera av Latexfärger i höga temperaturer kan också bilda blåsor. Rätta till problemet, låt färgen torka i flera dagar, och sedan skrapa bort blåsorna och slipa ytan slät. Måla om problemet fläckar.

Fukten blåsor

Fukten blåsor kan förekomma i både interiör och exteriör väggar. På ytan liknar de temperatur blåsor, men, när först bildat, de innehåller fukt som kommer in i trä under från utanför genom lederna eller andra öppna områdena av rangerbangård. Vanligtvis på ytterväggar blåsorna är koncentrerade runt lederna och utsatt slutet bitar av trä. VVS läckor, kan översvämningar och hög fukt innehåll i luften från duschar och matlagning sippra ner i innerväggar och orsaka fukt blåsor. De brukar tränger igenom flera lager färg och kollapsa när de torkar ut. Små blåsor kan vara osynlig när det sker. Större blåsor kan skala.

I nya färger fukt blåsor förekommer oftare i oljebaserade färger men kan också förekomma i tjocka beläggningar av Latexfärger. Äldre beläggningar tenderar att vara alltför fast att svälla men kommer att spricka. Eftersom nyare färgen är fortfarande mjuk, fukt samlar in under den och det bubblar. Den enda lösningen på dessa blåsor är att eliminera fukt innan fordonsreparationslackering väggarna.

Peeling och sprickbildning

Peeling och sprickbildning vanligen inträffar när ny färg separerar från gammal färg beläggningen, som ofta beror på felaktig förberedelse av ytan före målning och ses inom det första året av ommålning. Ibland sprickbildning kan uppstå om du har primas väggarna och målade över det senare. Vänta längre än två veckor innan målning över primer kan störa den nya färgen vidhäftning.

Att eliminera peeling och sprickor kräver slipning och förbereder väggen ordentligt genom rengöring och sedan grundning ytan före målning. Du kan testa en färg yta för att avgöra om det är redo för färg genom att tillämpa en tunn beläggning på ett litet område och låta det torka i två dagar eller mer. Tryck på tape eller ett bandage över det och dra bort snabbt. Om bandet kommer utan färg, är ytan bra; om det inte gör kräver ytan rengöring och primer.

Tjock rockera jämfört med tunn rockera

Målning i tjock rockera minskar inte antalet rockar krävs eller arbete. Det kan resultera i korset långkornigt knäcka, vilket är mer vanligt i äldre hus där väggarna kan ha flera beläggningar av gamla måla på dem. Sprickorna vanligen uppstå i riktning att färgen var borstas på ytan och skala bort. Den enda lösningen på dessa sprickor är att ta bort de gamla beläggningar av färg och återanvända med tunn rockera.