Problem med en garageport

Problem med en garageport

Efter många användningsområden, är en garageport bunden att utveckla vissa problem. Det är en tung dörr drivs av en remskivan systemet och dess användning är beroende av täta öppningar och avslutningar. Att inte nämna det tar stryk från väder element. När du hittar ett problem med en garageport, fixa det omedelbart så att du slipper byta ut hela enheten.

Fjärrkontrollen fungerar inte

Om garage dörröppnare inte fungerar, kontrollera batteriet och om du byter ut det och det fortfarande inte fungerar, kontrollera garageporten. Kanske finns det en elektrisk problem med enheten, eller kanske det finns ett hinder på banan som förhindrar att dörren öppnas.

Spår och hjul behöver smörjning

Ett vanligt problem med en garageport är att banan och hjul förlorar deras smörjning med tiden. Tillämpa ett smörjmedel längs hela banan och även alla delar av hjulen. Öppna och stänga garageporten några gånger fungerar smörjmedlet längs spåret och i hjulen inre delar. Genom att tillämpa smörjning till banan och hjul, dörren ska lätt glida längs spåret så det öppnas och stängs, att sätta mindre av en belastning på den garageport mekanismer.

Hjul saknas

En garageport blir svårt att öppna och stänga om det förlorar ett hjul. I stället för hjulen ridande innanför spåret, kan sitt spö glider ur spåret och orsaka garageporten att fastna när den rör sig runt spårets kurvor. Ersätta en saknad hjul för att förlänga livet på din garageport hårdvara.

En kabel eller våren dyker

Remskivan systemet av en garageport lyfter dörren med kablar och en fjäder. Upprepad användning kan orsaka bultarna håller dessa komponenter i position att lossna, som kan kasta hela systemet ur smäll. Om en kabel dyker eller våren raster, dörren öppnas inte, och det är för tung att lyfta eftersom våren stöder några av dess vikt, oavsett om det är i manuellt läge eller drivs av ett garage dörröppnare.

Ramen lossnar

Inte bara kan bultarna på garageporten blivit löst, men bultarna ansluter hela garage door enheten till den byggnad bildrutan i garaget kan också lossna. Dessa bultar stöder garage door enheten vid en planat position, och om de blivit lossade, dörren fungerar inte korrekt.

Dörr ruttnar

Väder skador över tid kan orsaka nedre delen av en garageport till ruttna eller rost. Tillämpa väder-protectant färg och en gummi väder remsa över botten av dörren kan förhindra att detta händer, men om dörren blir skadad, Byt ut den nedre panelen så snart som möjligt. Här quick fix kommer att spara din garageport och utvidga dess liv för ett par år.