Problem med återvinning aluminium

Problem med återvinning aluminium

Det är svårt att tro att återvinning av aluminium, som är både miljövänlig och kostnadseffektiv, kunde ha några nackdelar. Som Portland State University påpekar, tar det 95 procent mindre energi att återvinna en aluminium kan än det gör för att skapa en ny från aluminium malm. Trots denna statistik, återvinningsprocessen för aluminium är inte perfekt och flera problem fortfarande finns i överflöd.

Förorening

Enligt den resurs webbplatsen om återvinning nyttan av återvinning, efter samling scenen, kräver aluminium återvinning process att arbetstagare krossa och strimla material som aluminium, blanda dem med jungfru, minerade aluminium malm och sedan värma dem i stora smältande ugnar. Från en förorening synvinkel finns det två stora problem med denna serie av händelser. Med hjälp av virgin aluminium malm, företag fortfarande förlitar sig på en energi-intensiv, icke-"gröna" strategi, eftersom det tar en hel del bensin och El att driva gruvutrustning och transportera malm över hela landet. Dessutom som maskiningenjör och miljöaktivist James Dulley anteckningar, smältning aluminium, även om det är återvunnet, fortfarande producerar giftiga utsläpp.

Finansiering

Medan aluminiumindustrin kan kunna lösa föroreningsproblemen i samband med dess process för materialutnyttjande, från och med 2010, finns det inga tecken på att detta kommer att ske någon gång snart. Som Dulley nämner, aluminiumindustrin har inte ekonomiska motivationen att investera stora summor i att forska och utveckla nya föroreningar-reducerande maskiner.

Legering frågor

Medan aluminium burkar endast består av aluminium, kan andra "aluminium" produkter bestå av aluminiumlegeringar. Som pedagogiska Elektronik USA noterar är tre av de vanligaste aluminium legeringar som tillverkare använder duraluminium, magnalium och alnico. Duraluminium innehåller koppar och aluminium; magnalium innehåller magnesium; och alnico innehåller nickel, kobolt och järn. Du hittar dessa legeringar i en mängd olika objekt, till exempel hushållsapparater och flygplan och bilmotorer. Även om du kan återvinna aluminiumlegeringar, noterar Dulley att de har en låg efterfrågan bland tillverkarna, så bearbetningsanläggningar har ett lågt intresse för återvinning dem.

Kontaminering

Även om en anläggning för bearbetning är noga med att bara återvinner produkter som består helt av aluminium, finns det fortfarande risken för kontaminering. Enligt Dulley är några av de vanligaste bovarna järn, tenn och bly. Problemet med att ha även små mängder av föroreningar i aluminium är att dessa föroreningar kan variera av aluminium egenskaper. I vissa fall, kan de försvaga aluminium. Denna potential för kontaminering gör det också svårt för växter att utveckla långsiktiga avtal med kunder, exempelvis kommuner, som kan vara försiktig med lågt materialet.