Priser för plantering Okra

Priser för plantering Okra

Okra är en lång, buskig växt närbesläktad med hibiscus. Trädgårdsmästare växa växt för anbud skida, som lägga smak till grytor, soppor och bakade rätter. Denna anläggning kräver rätt jord, säsong och solen för tillväxt, och tar upp mycket utrymme i trädgården. Plantera okra i rätt tid och med rätt avstånd mellan bästa framgång.

Säsong

Okra är en känslig sommaren växt, och kräver en varmstart och frostfritt växtsäsonger. Plantera de första okra frön eller plantor när markens temperatur når 65 grader Fahrenheit. Unga okra misslyckas i något sena froster och dör i kall, blöt jord.

Tomt och mark

Okra behöver full sol och snabb dränering för tillväxt. Välj en stor, solig del av trädgården och ändra de topp 10 inches av jord med 5 inches av organisk kompost att bygga en rik, quick-dränering grund. Lägga till 10-10-10 granulerade gödselmedel innan plantering för att ge marken mer näring och öka tillväxten.

Plantering

Okra växer till mer än 6 fot lång under friska förhållanden och kräver generösa avståndet i trädgården. Plantera frön 1 tum djup, på fyra till sex inches i raden. Lämna tre fot mellan dina rader för trädgårdsarbete. Tunna plantor till en och en halv till två fot i raden när de når 4 inches i höjd, att ge varje planta tillräckligt utrymme att växa. Plantera okra på norra eller södra sidan av trädgården, eller åtminstone fyra fötter från alla andra grödor, att hålla längre växterna från skuggning ut alla andra trädgård innevånare.

Vård och återplantering

Okra är torka, men inte bäst med konsekvent vattning. Ger växterna 2 till 3 inches av vatten varje sju till tio dagar och använda ekologisk marktäckning för att skydda markfuktighet. Okra har en relativt kort löptid 50-55 dagar och trivs i vacklade eller upprepa planteringar. Avbryta planteringar 60 till 70 dagar innan första frosten av säsongen att ge växter tid att växa till förfall och bär sin frukt.