Praktiska användningsområden äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är inte den vanligaste av vinäger, men den har massor av användningsområden både att ta hand om dig själv, din sällskapsdjur och ditt hem. När du köper äppelcidervinäger, är det bäst att hitta en flaska som är opastöriserad och outspädd. Var också noga med att leta efter moder vinäger, grumlig sedimenten på botten av flaskan.

Medicinsk användning

Äppelcidervinäger används främst som ett hem botemedel mot ett brett spektrum av medicinska tillstånd, inklusive akne, högt blodtryck, högt kolesterol, mjäll, eksem och förstoppning.

Hudvård

Äppelcidervinäger kan användas för att hjälpa lindra huden irriterad av bug bites eller solbränna.

Viktminskning

Under decennier har människor vände sig till äppelcidervinäger till stöd i viktminskning. Vinäger hjälper till att påskynda en persons ämnesomsättning, därmed bränna fett snabbare.

Sällskapsdjur fläckar

Äppelcidervinäger kan användas för att ta bort pet urin fläckar från dina möbler och mattor och mattor. Det kan också användas som ett substitut för tomatjuice om ditt husdjur får besprutas med en skunk. Helt enkelt njuta de drabbade områdena av djur med outspädd äppelcidervinäger.

Matlagning

Även om inte i första hand används i köket, finns det gott om rätter som kommer att vara mer syrlig och välsmakande med tillägg av några lite äppelcidervinäger. Många salladsdressingar och hemmagjord grill såser kräver äppelcidervinäger.