Popcorn tak behandlingar

En modefluga på 1950-talet genom the ' 80s, popcorn tak finns fortfarande i många hem idag. Popcorn i tak är även känd som akustiska tak och hänvisa till en spray-on textur som ser ut som popcorn. Tyvärr, några äldre spray program används för att skapa popcorn tak innehöll asbest. Därför, om du har ett popcorn tak, bör du behandla det på lämpligt sätt.

Testning för asbest

Om din popcorn tak tillämpades före mitten av 80-talet, finns det en god chans att det innehåller asbest. Innan du tar bort popcorn tak själv, är det viktigt att ha område testas för asbest så att du inte andas in i ämnet. Asbest är cancerframkallande och kan orsaka allvarliga hälsoproblem såsom lungcancer. För att ha taket testas för asbest, ring en lokala certifierade asbest testning byrå. Du kan behöva ta bort kontrollprover. Om så är fallet, måste du bära en mask och handskar.

Hårborttagning behandlingar

Om det fastställs att popcorn taket innehåller asbest, låt en professionell behandla popcorn taket genom borttagning. Ett professionellt företag kommer att se till att ditt hem inte är förorenad och avyttra asbest ordentligt.

Om ingen asbest finns och du fortfarande vill ta bort popcorn taket, kan du våt och skrapa texturen tills det faller av. Ta bort ett popcorn tak är mycket svårt och tidskrävande.

Lapp och måla behandlingar

Ett annat sätt att behandla popcorn tak, efter att ingen asbest finns, är att lapp och måla taket. Detta görs för att ta bort eventuella gulnande eller skadade ställen. Att lappa taket, sand alla skadade områden och tillämpa spackle. Du kan använda en roller för att måla taket, eller tillämpa mer popcorn tak spray. Popcorn tak spray efter 1978 inte bör innehålla asbest. Om du vill använda färg, Använd en siped roller att måla falla. En siped rulle är en rulle med slitsar skuren svamp materialet.