Poolen färg färger

Oavsett om din pool är helt nya eller behöver ett ansiktslyft, kan måla färgen som du väljer göra hela skillnaden. Ljusare färger visar smuts lättare och därför kan behöver mer ofta rengöring. Mörkare färger kan lägga till en touch av drama vad som redan anses vara en glamorös tillgång. Du kan alltid välja en nyans av trogna blå, men absoluta sanningar som svart och vitt kan förändra erfarenhet både för simmare och vid poolen observatörer.

Blå

Blå är bland de mest populära poolen färg färgerna delvis eftersom det är en färg som förknippas med vatten, enligt Bloomsburg University of Pennsylvania Institutionen för Undervisningsteknologis hemsida. Visst, en blå yta gör poolvattnet verkar vara blå, en effekt som förstärks på dagar när himlen är klar. Om psykologi, enligt webbplatsen ovan representerar blå"fred, lugn, lugn." Om du vill framkalla lugn hos barn som får vara nervös vatten eller du längta efter en avkopplande miljö när du gör din dagliga varv, blå kan vara ett bra val. Blå nyanser kan omfatta turkos, aqua, ljusblå och blek blå.

Svart

Bland de mer dramatiska nyanserna är svart poolen färg en sticker. Som svart kan bevisa skrämmande att ungdomar, kanske inte det bästa valet för en pool barn kommer att använda ofta. Men om ditt mål är att scenen glamorösa fester och evenemang runt poolen, svart är en smart idé. Svart betecknar "förfining" och "elegans", enligt webbplatsen Bloomsburg University. Du kan välja att använda metallic eller färgglada kakel runt poolen för att kvitta den svarta ytan. Du kanske även vill skapa dramatisk belysning för att förstärka effekten av ditt färgval. I alla fall om du tänker använda en svart pool för natten underhållande är kvalitet belysning särskilt viktigt för säkerhetsändamål.

Vit

Som svart, vit är ett absolut, men många pool färg färger är faktiskt off-white med gula eller bruna undertoner. Enligt marknadsföringsbyrå Precision Intermedia betecknar vit "renhet" och "renlighet," så kan det vara skönt att pool användare på det psykologiska planet. Prova du börjar din vita pool ytan med naturliga poolen kakel i beige eller brun. Använd ljusa blommor i landskapsarkitektur runt poolen för en skvätt färg. Eller planera ett system för pool och uteplats som består helt av nyanser av vitt, grädde, ben eller bisque för en känsla av enhet. Den uppenbara nackdelen med en vit pool yta är att det kan kräva mer frekvent rengöring än andra färgval.