Platsen för en kanal brandvarnare

Rökdetektorer i värme, ventilation och luftkonditionering ledningar installeras för att ge extra säkerhet mot bränder och rök reser genom kanalsystemet att nå andra delar av en byggnad. Rökdetektion kanalsystem kan regionkod och att inte bara ljud larm, men också automatiskt nära dämpare och stänga av fans i alla zoner där rök har upptäckts att stoppa spridningen av rök och eld genom trummorna.

Allmänna platsregler

I allmänhet installeras duct rökdetektorer i luft trummor efter frisk luft vikar, filter, klimat luftkonditionering utrustning och luftar blåsare. I gengäld luftkanaler, Rökdetektorer installeras vanligtvis efter rum luft vikar och före eventuella slutliga filter och avgas fans. Rökdetektorer ska installeras i den övre halvan av horisontella kanaler. De bör installeras 6 till 10 duct tvärsnitt från böjar eller öppningar. Det innebär att om du har en 6 × 12-tum kanal, du installera din detektorer 6 till 10 fot nedströms från en böj eller öppning.

Plats standarder

National Fire Protection Association offentliggör detaljerade normer som styr placeringen av in-kanal Rökdetektorer, medan detektorerna själva måste uppfylla normer som Underwriters Laboratories. Rökdetektorer krävs i kanalsystemet av system för försörjning med en kapacitet större än 2 000 kubikfot per minut. Detektorerna måste inspekteras, testas och rengöras vid den första installationen och år därefter. Den testning innebär att införa rök in i detektorn och kontrollera att enheten reagerar korrekt. Underhåll innebär att kontrollera luft provtagning vikar för att säkerställa att de inte är igensatt eller smutsig, och rengöring detektorn med en vakuum eller borste.

En komponent

In-kanal rökdetektorer är en komponent av en komplett eld och rök detektionssystem. De är inte ersättning för byggnadens regelbundna öppna området Rökdetektorer, värmedetektorer och branddetektorer. In-kanal rökdetektorer normalt vänta 15 sekunder eller så innan du skickar ett larm. Detta bidrar till att minimera risken för falsklarm.

Grundläggande konfiguration

In-kanal rökdetektorer falla i två allmänna typer med två olika konfigurationer för varje. Fotoelektriska detektorer reagerar på förekomsten av rök som döljer en ljusstråle, utlösa ett larm. Jonisering detektorer anställa ett radioaktivt utsläpp som joniserar rökpartiklar med specialinriktade en negativ elektrisk laddning till dem. Joniserat rökpartiklar är attraherad av en positivt laddad skylt, utlösa ett larm. Dessa detektorer komma som spot detektorer liknar enheterna du se installeras i taken i motellrum. Den andra konfigurationen använder en provtagning röret att projekt i luftströmmen för att övervaka luften för rök.