Planer för en Grape berså

Planer för en Grape berså

Vinrankor är rustika och charmiga tillägg till varje hus och kan leva i mer än 50 år med rätt omsorg. Del av att vårda en grapevine är att hålla den från marken med ett rack eller spaljé. Många trädgårdsmästare väljer att bygga sin egen med ett par lätt tillgängliga produkter.

Fakta

Vinrankor kan växa mer än 10 fot lång i endera riktningen, och bära många pounds av frukt i taget. Vinrankorna behöver stöd att bo upp från marken och ger både blad och frukt lämplig exponering för solen och luften för tillväxt och mognad.

Trellising

Druvor kräver en spaljé från den tidpunkt då de börjar majoritetsinnehav som spaljé aids i både utbildning och beskärning. Trädgårdsmästare bör bygga en spaljé så snart de plantera sina druvor.

Planer

Åtta fot spaljé stakes ska sitta precis bakom eller på sidorna av vinrankor, med 8 till 10 fötter mellan inlägg. Detta avstånd ger inlägg och spaljé system styrka för att hålla upp vinstockar och frukt. Trädgårdsmästare bör använda 8 - 11 gauge tråd för "stegen" av spaljé för att ge stöd för vinstockarna. Dessa steg bör sitta på toppen av insatserna, 1 till 2 fot därunder, och 1 till 2 fot därunder för ett tre-nivå utbildningssystem. Nedersta trappsteget måste vara minst 2 fot från marken.