Pixie Lily växtskydd

Pixie Lily växtskydd

Pixie Lilja är en Asiatic lily som är en av de enklaste formerna av lily att växa. Pixie Lilja kan växa i nästan alla klimat och temperaturen, så länge det ges massor av solljus. Blommorna på pixie Lilja är en ljus orange med fläckar av brunt nära basen av kronbladen. Pixie Lilja växer var som helst från 1 till 2 fot lång.

Grundläggande krav

Markens pH för pixie liljor bör vara något surt; 6,5 till 7 bör ditt mål markens pH. Om du vet inte jord pH-värdet i ditt område, eller växer lily i en gryta, Använd en jord testkit säljs på de flesta trädgårdsarbete butiker. Sura material som kanadensiska torv, svavel och barr kan läggas till marken för att göra det surare.

Marken bör rinna lätt. Lägg till sand eller små stenar i marken för att förbättra dräneringen. Luftning jord kommer även förbättra dränering.

Plantera lökar på hösten för en sen vår Blom. Pixie liljor fungerar bäst i behållare på grund av sin storlek och temperament. Håll pixie liljor i full sol till halvskugga.

Daglig vård

Vatten plantan när matjorden torkar ut. Vara försiktig inte till över vatten, som liljor inte gillar att sitta i vatten. Detta kan orsaka glödlampan till röta eller mögel, vilket kan orsaka anläggningen för att dö. Vattna blommorna i dag och inte på natten för att motverka tillväxten av mögel.

Pixie Lilja kan stå svalare temperaturer, men är inte utformade för att tåla hårda vintrar. Liljor är osannolikt att pågå mer än ett år i områden där vintertemperaturer rutinmässigt sjunka under noll grader.

Gödsla pixie liljor på våren efter de första skotten har framkommit. Använda en långsam frisättning fosfor-rika gödselmedel.

Tips och Tricks

Bekämpa en hård vinter med lily lökarna planteras in i behållare inomhus eller i ett garage. Det är också möjligt att förhindra lökarna från frysning och dör under vintern om ett tungt lager av kompostmaterial sprids över lökarna när de har dött tillbaka i höst. Använd en cover på minst 4 till 6 inches av kompost eller wood chips.

Bladlöss angriper ibland pixie Lilja. Bladlöss kan sprayas ut med en motorstarka vattenspray från din slang. Sniglar kommer också attackera pixie liljor. Plocka dessa bort för hand eller skapa en öl fälla. Begrava en halvfull burk öl upp till kanten nära liljor. Detta kommer att locka sniglarna och de kommer inte bry sig om växter så mycket.