Pioner kommer att växa Under en ceder träd?

Kombinationen planteringar hjälp trädgårdsmästare få mest ute om små utrymmen, och plantera i skugga kapellet under träd är en gemensam zon. Tyvärr, pioner och cederträd inte gör en bra match.

Ljus

Pioner gör bäst om planteras i full sol, och de kan tolerera lite skugga. Plantera en pion under din ceder träd skulle utsätta det för mer än en "bit" av skugga, så din anläggning kan växa från början men skulle sjunka på grund av bristande resurser.

Markens pH-värde

Pioner och cederträd njuta sur jord, men graden av syra varierar. Pioner föredrar ett pH på 6 till 7, eller lätt sura till neutral. Cederträd, som andra barrträd, växer i ett brett utbud av sura jordar och alla gör väl ca 5,5 pH, vilket är för surt för pion. Igen, växten inte skulle trivas.

Överväganden

För plantering under cederträd, skulle en syra - och skugga-älskande växter som vissa arter rhododendron prestera bättre än en pion. Pion växter gör bäst i full sol, väl dränerande jord och ljus syra, som föreslår plantering i öppen plats och inte under något träd eller buske.