Pinto bönor växter behöver ljus?

Pinto bönor växter behöver ljus?

Pinto bönor är en mängd olika bönor, kallas även mexikanska jordgubbar. Bönorna är liknande i konsistens och smak till röda kidneybönor, endast avviker i utseende med sina tan-till-rosa, spräcklig färg. Fläckarna försvinner vid matlagning och bönorna tar en enhetlig nyans. Pinto bönor är en varm säsong mat med specifika tillväxt villkor, inklusive ljus.

Ljus

Pinto bönor, som alla andra bönor sorter, kräver starkt ljus. Bean fröna gror inte i cool jord och växter växer inte bra med otillräcklig värme. Pinto bönor växer bäst i områden med långa växtsäsonger med torr höst väder.

Mark

Plantera pinto bönor i en väldränerad jord. Undvik områden som är benägna att vattenmättnad eller funktionen tung lera. Rotera med en gräs gröda som sorghum, minskar vete eller majs risken för sjukdom. Den bästa kvalitet pinto bönor och hög avkastning resulterar från bördiga jordar. Undvika överdriven användning av kväve som elementet ökar saftiga tillväxt, minskar pod tillväxten och ökar graden av sjukdom. Höga halter av fosfor långsamt upptaget av järn i växter. Pinto bönor är också lider av järnbrist i alkaliska jord med ett pH på 8.0 eller mer.

Seedning

Plantera frön efter alla risken för frost är över och jorden har börjat värma upp. Bästa grobarhet uppstår vid temperaturer över 50 F. plantering för tidigt och i kall jord kommer att leda till dålig grobarhet och utsäde ruttnande. Rekommenderade dirigerande djup är 3 inches i lerig sand och 2 till 2 ½ inches djupt i sandig lerjord. Inte plantera djupt eftersom detta påverkar grobarhet. Undvik att plantera djupare än 4 inches även när växer i sandig jord.

Tillväxtfaserna

Med tanke på optimal, varm jord temperaturer, gror pinto bönor fröna i fyra till åtta dagar. Under den andra etappen sker snabb, vegetativ tillväxt för 28-32 dagar efter groning. Blommor och skida visas under den tredje etappen och skida fortsätta att fylla med frön över de kommande två veckorna. Blommor blomma 32 till 40 dagar efter plantering. Under den fjärde och sista etappen--tid 40 till 50 dagar från plantering--frön början att mogna. Bönorna är redo för skörd 70 till 90 dagar efter plantering.