Permanenta märkpenna fläckborttagning

Permanenta märkpenna är svår att ta bort och kan inte komma ut. Men för att förbättra chanserna, bör du omedelbart behandla fläcken kort efter spotting det.

Ta bort Permanent Marker från tvättbara kläder

Försöka gnugga markör fläcken med isopropylalkohol och spola med vatten. Detta kan ta bort eller åtminstone minska fläcken. Om fläcken kvarstår, vänd plagget ut och in och placera pappershanddukar eller en ren vit trasa under det färgade området. Tillämpa ett fläckborttagningsmedel från baksidan, gnugga fläckborttagningsmedel genom att ytan på fläcken. Ersätta pappershanddukar eller trasa som de absorbera fläcken för att hålla fläcken sprids.

Nästa, blöt färgade plagget i en lösning av färg-safe blekmedel blandas enligt paketet riktningar. Om plagget är vit eller färgäkta, kan du blöta det i en lösning av flytande blekmedel och vatten blandas enligt paketet riktningar, men observera att blekning försvagar tyger och blekmedel skador är oåterkallelig. Testa en liten, dolda område av tyget innan blekning hela plagget. Om fläcken inte avlägsnas genom blekning i 15 minuter, kan inte det tas bort av ytterligare blekning.

Om fläcken verkar tas bort, tvätta plagget med flytande tvättmedel och tyg-safe blekmedel i hetaste vattnet rekommenderas för tyget. Lufttorka och kontrollera fläcken tas bort. Upprepa proceduren om någon av fläcken kvar på plagget. Slutligen rekommenderar tillverkaren av den permanenta märkpenna Sharpie försöker Amodex Stain Remover för permanent bläck fläckar.

Mattan och stoppning

Svamp på en liten mängd Kemtvätt lösningsmedel. Badda försiktigt på fläcken, aldrig gnugga, arbeta försiktigt lyfta fläcken från mattan eller klädsel. Rensa bort lösningsmedlet med en mild rengöringslösning (1 tsk av diskmedel blandat med 1 dl ljummet vatten). Igen, försiktigt rengöra området, då svamp med rent vatten. Läska torrt.