Perenner är resistenta mot sorkar

Perenner är resistenta mot sorkar

Sorkar kan utlösa förödelse på din trädgård. Om dina perenner dör, dra ur marken lätt, eller rötterna tuggas av, du har antagligen problem med Sork. Men sorkar har en aptit för nästan alla växter, enligt CoopExt.ColoState.edu, en mängd olika perenner är resistenta mot sorkar. Överväga perenna alternativ som sorkar är mindre benägna att sluka om sorkar är ett skadedjur i din trädgård.

Temyntor

Temyntor (Monarda didyma) är en perenn resistent mot sorkar som visar doftande blommor i nyanser av rosa, rosa/lila, rosa/lila, röd, mörk röd, violett/lavendel, lila eller vita/nära vita med örtartade, aromatiska bladverk. Behöver full sol och genomsnittliga vattning, temyntor lockar bin och fåglar och växer till en höjd av 18-48 inches.

Gullris

Gullris (Solidago odora) är en sork-resistenta perenn som visar guld eller ljusa gula blommor med aromatisk, örtartade bladverk. Goldenrod trivs i full sol till halvskugga, måste genomsnittliga vattning, lockar bin och fåglar och når en höjd av 4 till 6 fot. Använd skyddshandskar vid hantering av goldenrod eftersom det kan orsaka hudirritation eller en allergisk reaktion.

Sibirisk Iris

Sibirisk iris (Iris sibirica) är en prålig perenn resistenta mot sorkar som visar flerfärgade blommor i röd-lila och blå-violett med örtartade bladverk. Sibirisk iris behöver full sol och konsekvent vattning; Tillåt inte jorden torkar ut. Detta vole-resistenta perenn lockar fjärilar, lämpar sig för mycket hög fukt miljö som mossar och vatten trädgårdar och växer till en höjd på 12 till 36 inches. Delar av Sibirisk iris är giftig vid förtäring.