Pawpaw sorter

Efter provsmakning en pawpaw frukt, kan det vara förvånande att veta att den inhemska trädet finns knappast som en kommersiell produkt. Som frukten blir anpassade till en kommersiell orchard inställning, blir det så småningom ett dagligt alternativ i råvaror marknader. De stora frukterna av detta tropiska-ser träd har en krämig, vaniljsås-liknande konsistens och söt smak.

Gemensamma Pawpaw

Trädgårdsodlare anser att den gemensamma Pawpaw - Asimina triloba - har störst potential för alla Pawpaw arter. Det är den mest utbredda, att vara från Florida till Michigan, sträcker sig ut till Nebraska och Texas. Sin frodiga, mörkt gröna, tropiska-ser bladen gör det ett utmärkt tillskott till en trädgård. Hälsosam, gräddig frukt är en lovande mat gröda och den mest tilltalande bland Pawpaw sorter. Naturligt växer med en bush-liknande form, men är ofta utbildade för att ta på en träd-liknande, pyramidal form. Att nå 20 till 30 fot hög, producerar det utbredda trädet 2 - till 4-tums frukter, som dyker upp från maroon-färgade blommor.

Mindre sorter

Asimina pygmaea, även känd som Smallflower eller dvärg Pawpaw, sällan växer längre än 4 eller 5 fot och har mindre blad och blommor än de gemensamma Pawpaw. Den växer som en dvärg buske och har rundade blad och rödbruna blommor. Denna växt växer i undervegetationen av skogar och ofta förbises på grund av dess oansenliga tillväxt. Asimina longiflora arter är små, växa in i en buske eller litet träd, och har långa, tunna blad och vita, rosa eller maroon blommor.

Frukt storlekar

Papaya är kända för att producera stora frukt, men frukt storlek varierar mellan arter och sorter. Overleese sorten ger extremt stor frukt väger 350 gram. Solros sorter producerar frukt runt 250 gram, mycket större än de flesta sorter. Sorter LA Native, Middletown, Rappahannocken och Wilson producera mindre frukt som är under 100 gram. Arten Asimina parviflora växer runt omkring 4 fot och producerar papaya som är bara 2 inches lång, medan Asimina tetramera växer till ca 6 fot hög och producerar 9-tums frukter.

Odling

För bästa resultat börja papaya från frön i djupa behållare för att peka på roten bildandet. Tillåt inte fröna torka ut före plantering. Plantorna bör nå 2 eller 3 fötter innan som transplanterats in i djup, väl dränerande jord. Pawpaw träd bör skyddas mot UV-strålar tidigt i livet, men planteras i full sol av sitt andra år. Att de är understory växter och är tolerant av skuggar, producerar de bästa under soliga förhållanden.