Paint Removal botemedel för skåp

Paint Removal botemedel för skåp

Om det är att ta bort en oavsiktlig splatter av färg eller önskan att ta bort en hel färgskikt att ge din nuvarande skåp ett nytt utseende, har du ett par alternativ till ditt förfogande för att få jobbet gjort. Ge dig själv gott om tid och utrymme att ordentligt ta den gamla färgen av och det kommer att göra uppgiften att fordonsreparationslackering mycket lättare.

Skåp rengöring

Innan du försöker ta bort någon mängd färg från en yta med skåp, är det viktigt att första start med en ren skåp. Detta innebär att ta bort bebyggda damm, smuts och fett. Ta bort dessa byggt upp element kan någon thinner eller andra kemikalier som behövs för att korrekt följa ytan och arbeta. För milt smutsiga skåp, skölj ner med en tvål och vatten lösning, men för bebyggda sot, använda en specialitet renare baserat med sprit.

Ta bort med kemikalier

Kemiska färgborttagningsmedel presentera en av de enklaste botemedel för att ta bort färg från ett skåp. Det finns flera typer av färgborttagningsmedel från en vätska till en semi klistra in form. Flytande removers är bäst för att ta bort en eller två lager färg, medan tjockare format som är borstad på är idealisk för att ta bort tunga lager--upp till 10 lager--färg. När färgborttagningsmedel, flytande eller pasta, sitter enligt tillverkarens anvisningar, kan det torkas eller spolas bort med vatten.

Ta bort med slipning

När gjort korrekt, kan färg också avlägsnas genom slipning. Antingen en hand sander eller power sander kommer att fungera, men det är bäst att använda en power sander för större jobb. Enligt Ace hårdvara ger grova sandpapper bäst resultat, som fint sandpapper träskor snabbt, vilket gör det ineffektiva på att ta bort färg.

Överväganden

När du arbetar med någon typ av kemiska färgborttagningsmedel, alltid arbeta i ett väl ventilerat utrymme och skydda din hud genom att bära handskar. Eftersom slipning tar bort några av träets yta, rekommenderas inte denna teknik för användning på fina bitar av möbler.