Överdriven vattentrycket när du vrider på en kran

Överdriven vattentrycket när du vrider på en kran

Vattentrycket är ibland en oro för villaägare som känner en ljus sipprar in duschen eller som har problem med vatten-baserade apparater i sina hem på grund av lågt tryck. -Trycket är för högt kan dock vara lika mycket eller mer av en oro. När du slår på en kran och det finns mycket vattentryck, kan flera frågor med anknytning till trycket ha en negativ effekt på din VVS och andra platser.

Tryckslag

Tänk dig ett tåg med en massa bilar bakom det kör in i en vägg av stål. Styrkan av alla tåg bilar skulle göra för en stor inverkan. Vätskeslag är en liknande situation, endast tåget är vattnet i rören under högt tryck och avstängningsventilen på kranen är väggen. När din kran har överdriven vattentryck, det inte bara plaska ut när den slås på och njut du med vatten, men det kan också orsaka en tryckslag effekt när du stängt av. Tryckslag indikeras av en högljudd, banka ljud som vattnet träffar den stängd ventilen under högt tryck. Sänkning av vattentrycket eller att bättre skydda vattenledningar kan bota problemet.

VVS skador

VVS skadan är en möjlighet när vattentrycket är för hög i hela hemmet. Du kanske märker det bara på kranen, men vattnet i raderna i hela hemmet är under högt tryck och detta kan orsaka läckor i rör, lederna eller apparater som levereras med vatten, såsom varmvattenberedare, diskmaskin eller tvättmaskin.

Slöseri med vatten

Vrida på kranen när det finns en överdrivet trycknivå orsakar en omedelbar avfall. Enligt Union County North Carolina webbplats artikeln på vattentrycket att minska ventiler, är skillnaden i en 100 psi kran och en 50 psi kran betydande. I själva verket 100 psi kran avfall ca 15 gallon vatten för varje 10 minuter går jämfört med en 50 psi kran, som är lika användbar för alla samma ändamål.

Tryckregulator

Om du vill begränsa vattentrycket i ditt hem kranar, installera en Tryckregulator för att föra vattentrycket till en rimlig nivå. Detta förhindrar att vatten avfall, VVS skador orsakade av överdrivet tryck, tryckslag, stänk och andra relaterade problem. Billig ventilerna är installerade där vattnet kommer in i ditt hem för att minska trycket till ca 50 psi, att göra hela huset från vatten tryck problem.