Ovanlig vägg gränsen idéer

Ovanlig vägg gränsen idéer

Om en vägg är kaklat, målade eller tapetserade, ge gränser färdiga prägel vägg behandlingar. Å andra sidan, kan vanlig lister och off-the-rack tapet gränser förvandla även mest konstfullt utförda väggen till en tråkig kliché. Att hitta rätt gränsen för att komplettera dina väggar kan verka skrämmande under dessa omständigheter, men det kan faktiskt vara en underhållande utforskning i texturer, färger och ovanliga juxtapositions, som kräver utsidan-the-box kreativitet.

Off-the-Shelf Standout

Ge en ho-hum kommersiella gränsen några pizazz med solid-core svart skum styrelsen lakan och några grundläggande hantverk leveranser. Koppla en kommersiell gränsen till dina väggar enligt instruktionerna, men ta resterna till craft-tabellen. Selektivt klippa ut delar av gränsen du vill understryka---fjärilar eller blommor, till exempel--- och klistra in dem i skum styrelsen. När limmet är torrt, försiktigt skär siffrorna ut med en vass kniv och limma dem direkt på gränsa över deras platta motsvarigheter, vilket gör dem stå ut från bakgrunden i en underbar 3D-effekt. Täta allt med en tydlig polymer beläggning eller akrylisk sprayfärg.

Notera

Ger ditt hemmakontor dekorativa kantlinjer som också kan rädda värdefull forskning tid. Köpa ett block av fästis kuddar i ljusa färger. Få ut de permanenta märkpennorna och krafsa ner minnesanteckningar av alla office-relaterade saker du har en hård tid att minnas: stavningen av en tafatt ord, ett skiljetecken regeln du aldrig få rätt och så vidare. Fyll pad med så många objekt som du kan tänka på, och sedan helt enkelt hålla dem "higgledy-piggledy" över toppen av väggarna för att göra en användbar, men färgglada kantlinje. Lämna dem som-är så att du kan ändra dem med jämna mellanrum eller tätning för dem för beständighet.

Flower Power

Använda skumgummiplatta som bas, skära den bredd och längd som krävs för din gräns. Limma torkade eller konstgjorda blommor och bladverk direkt till skumgummiplattan. Det här fungerar bäst om blommorna täcka bredden på ytan tjockt men står inte mycket ovanför ytan---inte mer än en tum är perfekt. Stick av blomma huvuden i skummet ombord och säkra dem med prickar av lim på ändarna. När du är nöjd med ditt arrangemang, spraya allt platt vit med sprayfärg och låt den torka. Bifoga lätta blomma gränsen med tapet klister.

Bambu

För en enkel, men elegant gränsen i en solrummet eller vinterträdgård, skära sektioner av bambu till cirka 6-tums längder och limma dem sida vid sida runt toppen av väggarna. Detta ser särskilt bra i kombination med en matchande wainscot av bambu på lägre vägg och bambu eller rotting möbler. Använda oregelbundna längder för en informell titt eller skär dem exakt samma storlek och plats längre avsnitt horisontellt ovanför och nedanför för mer utseende.

Kittlande leksaker

Göra ditt barns rum tilltalande med billiga plastleksaker och loppmarknad fynd. Fäst lastbilar, bollar, spelpjäser, block och andra hårda leksaker till delar av hårdpapp eller ¼-tums plywood med små skruvar eller kraftfull bindemedel. Lämna i leksakernas enskilda färger, eller måla dem en färg övergripande för en skulptural utseende. Montera skivor på väggen med skruvar i väggreglar för en robust, roliga kantlinje som ditt barn kommer att älska.