Ovanlig ört växter

Ovanlig ört växter

Örter är den doftande eller smakrika lämnar ett antal ettåriga eller fleråriga växter utan träiga stjälkar. Örter är indelade i fyra kategorier: aromatisk, kulinariska, läkemedel och prydnadsväxter. Ofta odlas örter är basilika, lagerblad, dill, gräslök, vitlök, mejram, mynta, Dragon, persilja, salvia, rosmarin och timjan. Brooklyn Botanic Garden "Handbok på örter" står för 73 olika örter. Vissa mindre vanliga örter har ovanliga egenskaper.

Tandvärk växt

Ursprungligen från Brasilien, bladen av tandvärk växten (Spilanthes oleracea) har en bedövande effekt i munnen när tuggas. Med en pepprig smak, kan det användas i små mängder i sallader. När kokta, lägga bladen en unik smak till grytor eller chili. Blomman cheferna har en starkare effekt när tuggas.

Vicks anläggning

När krossade, luktar fuzzy bladen på Vicks anläggning (Plectranthus tomentosa) Vick's Vap-O-gnugga eller kamfer. Även känd som lila svenska murgröna på grund av färgen på sina blommor, används här medicinalväxt också till göra kataplasmer och te för att behandla åkommor och som ett myggmedel.

Choklad Mint

Medan denna ört anläggning inte luktar eller smak som ren har choklad, choklad mynta (Mentha piperita cv.) en antydan av choklad. De torkade bladen läggs till svart te eller kaffe och används i recept choklad för att öka deras smak. Bin och fjärilar dras till blommorna.