Örtagårdar i Ohio

Över 90 sorters örter växer bra i Ohio rika jord, enligt "Herb trädgårdsskötsel i the Midwest" författare Debra Knapke och Laura Peters. Örter är lätt att växa för början trädgårdsmästare och kommer att ge en mängd färska ingredienser för hem laga mat.

Typer

Knapke föreslår växer rosmarin, lavendel, salvia, bay, doftande geranium, mint, bay, vitlök, oregano och basilika. Perenna örter som kommer att överleva en hård vinter Ohio inkluderar gräslök, grekisk oregano och timjan. Bara tre eller fyra plantor av varje typ är tillräckligt örter för den genomsnittliga familjen.

Vård

Örter behöver inte gödselmedel. De bör planteras i marken eller i behållare i soligt läge. Ju mer du klipp en ört, desto mer kommer det att växa. För bästa smak, skörda örter på morgonen, strax efter daggen har avdunstat, enligt Ohio State University.

Ohio ört städer

Herb Society of Americas huvudkontor i Kirtland i Ohio. Staden Gahanna har varit officiellt känt som den "ört kapital av Ohio" sedan 1972. Staden värd för en ört festivalen varje år i maj och har ägnat en hel park till växande örter.