Orsakerna till långsam avlopp

Det finns ingen orsak till varför det rinner långsammare än normalt av ett avlopp vatten. Skyldige kan vara rakt framför dig, mitt i avloppet öppnandet eller orsaken kan vara ett problem längre ned i avloppsröret eller i en annan pipa. Ju längre orsaken är bort från avloppet öppningen, desto svårare blir det för gör-det-självare att fixa.

Smutsiga popup-propp

Badrum handfat, duschar och badkar avlopp, hår och tvål avskum som inte går ner stuprör samlar in runt avloppet öppningen. Med avlopp som har en popup-propp, kan en uppbyggd av trassliga trådar av hår och täckt upp tvålrester, tillsammans med andra främmande ämnen, hindra flödet av vatten i avloppet. Lösgöra och ta bort proppen från avloppet och rengöra den.

Igensatt Trap

Fällan är den böjda delen av röret sitter under avloppet på fixturer såsom handfat, badkar och duschar. Det är lätt för objekt som faller ner ett avlopp--såsom ringar--att fastna inuti fällan. Dock bygga andra objekt, till exempel fett och skräp också upp inuti fällan med tiden att skapa antingen en full eller delvis täppa. Om du har en långsam länsvatten och vill eliminera en igensatt fälla som orsak, placera en hink under fällan och skruva bort slip nötter på varje ände av fällan att ta bort den. Var försiktig eftersom vattnet tar slut när du kopplar från fällan. Rengör fällan och installera om den.

Drain Pipe träskor

En delvis täppa finns längre ner ett avlopp än fällan. För att nå dessa djupare träskor, behöver du vanligtvis använda en skruv, eller det som brukar kallas en orm. För att nå vad som orsakar blockering i en diskbänk avlopp, ta bort fällan undertill och infoga den auger flexibel kabel direkt in i horisontella eller vertikala röret som leder genom väggen eller golvet. För badkar, ta bort spill plattan som ligger på den bortre delen, i badkaret, och infoga kabeln ner genom öppna overflow röret. Sätt in kabeln ner genom avloppet i en toalett skål till snake en toalett avlopp täppa.

Problem med flera avlopp

Om du tagit bort möjligheten att en igensatt fälla, och kan inte hitta någon träskor inuti en fixtur avlopp, är orsaken sannolikt inom hus avloppet eller jord röret. Detta gäller definitivt om mer än en fixtur har en långsam avrinning eller ryggen upp när andra armaturer används. I huset avloppet nås genom ren-outs, som är korta avsnitt av rör som har en avtagbar plugg, så att du åt för att rensa ut linjen. Smutsa röret nås via ventilera stacken, som sticker ut från taket. Använd en lång skruv på något av dessa områden för att rensa ut rören.