Organiska gödselmedel för pekannöt träd

Organiska gödselmedel för pekannöt träd

Pecan tree är ett stort lövfällande träd som producerar ätliga nötter. Medan pekannöt träd kan vårdas med konstgödsel, kommer att nötter sälja för mindre på marknaden än de från träd gödslas med organiska gödselmedel. Dessutom, även om organiska gödningsmedel ta längre tid att bryta ner i marken, de håller längre och är säkrare för en trädets rotsystem.

Kväve

Varje planta kräver kväve att hålla bladen gröna och friska. Kväve källor kan vara antingen animaliskt eller vegetabiliskt baserat. Blodmjöl, bomullsfrömjöl, fisk skrot och jordnöt skal är exempel på ekologiska källor. Blodmjöl är den mest potenta kväve, och endast 265 pounds per hektar krävs. Kakao skal har minst mängd naturligt kväve och 1.500 pounds per hektar krävs. Kemiska former av kväve omfattar ammoniak och nitrat, som innehåller tillräckligt kväve för att möta en pecan tree näringsbehov.

Zink

Enligt New Mexico State University Cooperative Extension Service skulle öken produktion av pekannötter vara omöjligt utan zink. Den konventionella metoden för att ge zink är genom bladverk sprayer. En ekologisk jordbrukare använder fisk emulsion gödselmedel, en mycket längre livslängd och effektiv källa. Fisk emulsion gödselmedel är fiskavfall såsom ben, huvud och skalor, som är uttorkad och bearbetas till ett fint pulver. Denna organiska gödselmedel är skarp, är det också packat med zink. Bäst av allt, fisk emulsion gödselmedel kommer inte att bränna rötter eller blad av växter det sätt som ett lövverk spray gör.

Kalium

Kalium, eller kaliumklorid, är ett viktigt näringsämne för alla växter, särskilt frukt som producerar sådana. Om växten börjar visas sjuklig och har gula blad eller små knoppar av frukt, har brist på kalium. Organiska gödselmedel som tång, fisk emulsion gödselmedel, gödsel och granit damm är alla effektiva källor av kaliumklorid. Den bästa tiden att gödsla med kaliumklorid är på hösten, så att gödselmedlet har en chans att bryta ner hela vintern.