Organiska bekämpningsmedel för örter

Organiska bekämpningsmedel för örter

De örter du växer är utsatta för insekter och andra skadedjur som kommer att mata och slutligen förstöra dem. Det finns ett antal kemiska bekämpningsmedel som kan användas effektivt, dessa är inte hälsosamt att dricka när du skörda örter. Organiska bekämpningsmedel kan användas för att döda skadedjur, men inte skadar dig när du använder egenutvecklade örter i mat.

Kryddig saker

Kryddig grönsaker kan användas för att skydda andra örter från skadedjur som kan äta dem. Blanda varm paprika, som habaneros eller jalapenos, med en stor mängd vatten och sedan spraya blandningen över din örter. Cayennepeppar och vitlök kan blandas i vattnet också. Kokning dessa kryddig saker i vattnet är ett annat sätt att tillföra dessa kryddor i vattnet du kommer att spruta på dina örter. Återanvända detta ett par gånger i veckan, som detta kryddig vatten kommer att avklinga i kort tid.

Chrysanthemum

Krysantemum är en blomma som kan samlas in i naturen eller köpt i pulverform på många olika botaniska butiker. Inom är det ett nervgift som kallas Pyrethrumextrakt som angriper nervsystemet hos de flesta insekter. Med färska blommor, tillåta dem att torka ut, och sedan koka dem i vatten och sila. Med pulveriserad chrysanthemum, koka pulvret tills den är nästan omöjlig att upptäcka i vattnet och låt det svalna. Sedan spraya vatten över örter och ansöka på nytt en gång i veckan.

Neem blad

Neem leaf juice och oljor är en av de mest potenta organiska lösningar som kan tillämpas på örter. Den har mer än 50 olika pest-dödande kombinationer inom it, som varierar så att skadedjur kan aldrig bygga upp en immunitet mot den. Denna olja och juice kan förvärvas på trädgårdsarbete butiker som bär det, eftersom det måste pressas från frön eller blad av Nimträd som lever i låglänta tropiska områden.