Om växande blommor & örter

Om växande blommor & örter

Blommor och örter lägga skönhet till din trädgård, färg till ditt hem och smak till maten. Lyckligtvis behöver du inte gröna fingrar att framgångsrikt odla dem. Med lite planering och omsorg, kan du odla blommor och örter som du kommer vara stolt att visa på ditt bord-- eller Servera i ditt favoritrecept.

Planera din trädgård

Om du redan har en trädgård, Välj blommor och örter du vill växa utifrån de befintliga villkoren. Om du skapar en ny tomt, Välj en plats som uppfyller dina växter krav för ljus och vatten. En solig plats är generellt bäst, eftersom de flesta örter kräver en hel del Sol. Blommor, beroende på sort, kan tolerera full sol, halvskugga eller full skugga.

Förbereda din jord

Förbereda en rik, bördig jord säng fylld med näring organiskt material är det första steget i att säkerställa en sund tillväxt av blommor och örter. Börja med att odla jorden på cirka 1 till 1 1/2 fot djup. Bryta upp små klumpar och ta bort alla stenar. Om det finns endast ett tunt lager av matjord, ta bort den innan odla smuts under. Blanda organiskt material, som torv och kompost, i smutsen. Lägg till sand för bättre dränering om marken är särskilt tät. Slutligen, sprida matjorden ovanpå beredda trädgård observationsområdet.

Växande blommor

Starta frön inomhus sex till åtta veckor innan genomsnittligt sista frost datumet så att dina plantor kommer att vara redo att transplantera ungefär två veckor efter sista våren frost. Plantera små container växter vid denna tid, alltför. Urvattna din trädgård och plantera plantor i marken till samma djup som de var i sina behållare. Hålla växter fuktig men inte blöt-- och kontrollera regelbundet tills de är etablerade. När plantera frön direkt i marken, du noga följa utsäde paket riktningar. Inte plantera frön för djupt. Kompost lätt runt dina växter att förhindra ogräs tillväxt och behålla fukt. Efter blommor blomma, deadhead för att uppmuntra ytterligare blomma tillväxt. Helt enkelt nypa använt blom av strax under blomman.

Växande örter

Odla örter från frön, börjar dem inomhus tillräckligt tidigt så att de kommer att vara redo att transplantera in i trädgården efter förra våren frost. Sugga örter som inte transplantera väl, såsom anis, fänkål och dill, koriander, direkt ner i marken efter faran för frost har passerat. Om du inte vill att din örter att ta över trädgården, plantera dem i stora krukor eller galvaniserat baljor. Använda en god kvalitet krukväxtjord och behållare som tillåter dränering. Gödsla din kryddväxter för optimal prestanda. Örter växer väl inuti, även när den placeras på en solig fönsterkarm. Skörda örter på sin topp smak kräver lite erfarenhet. De flesta örter är redo för skörd precis när blommorna börjar öppna. Mynta är undantaget: dess blad innehåller mest olja när dess blommor är i full blom.

Kamrat plantering

Plantera vissa växter tillsammans till förmån för en eller båda växter kallas följeslagare plantering. Örter är särskilt bra följeslagare växter. Kamomill, till exempel, är känd för sin förmåga att återuppliva kämpande växter och uppmuntra andra växter att producera mer eteriska oljor. Det är speciellt effektivt planterade mynta, kål och lök. Basilika och tomater, en klassisk kombination, också hjälpa varandra växer bättre i trädgården. Ringblommor är en välkänd pest avskräckande.

Att hålla en tidning

Ta anteckningar på vilka blommor och örter blomstrade i din trädgård och som tycktes kämpa. Om anläggningen är en perenn, kan flytta den till en mer gynnsam plats i trädgården lösa problemet. Ett annat alternativ är att markera den som en läxa lärde mig och försöker helt enkelt en annan växt.