Om utomhus räcken

Om utomhus räcken

Utomhus räcken finns i en mängd olika allmänna och enskilda utrymmen och ta hand om flera behov. De är en säkerhetsfunktion, särskilt längs däck och trappor, bidrar till att ge en hand håller för människor som de går. De är mycket viktigt i områden som ofta är våt eller täckt med snö och is. Många regeringar har lagstiftat standarder som omfattar ledstänger för att hjälpa personer med funktionshinder få runt bättre i allmänna utrymmen.

Historia

Kinesiska muren byggdes utan ledstänger, men idag, med betoning på allmän säkerhet, hela delar av det har byggts för att inkludera ledstänger för besökare. Detta är inte att säga att ledstänger är en ny utveckling. De flesta äldre offentliga byggnader runt om i världen har alltid haft ledstänger vid trappor, men det är svårt att bygga ledstänger att hålla upp väl under många års tjänst. Därför, de flesta gamla byggnader har varit byggs om med ny ledstänger flera gånger. Också, med nya statliga förordningar, många ledstänger måste ersättas för att passa specifikationer.

Betydelse

Studier har visat att korrekt installerad ledstänger minska antalet skador som uppkommit på trappor. För att säkerställa att människor använder ledstänger, vissa säkerheten tjänstemän rekommenderar förträngning trappan så att alla i trappan har tillgång till ledstänger. Utomhus där ledstänger har varit nyttiga är som sluttande gångvägar, parker och djurparker.

Typer

Utomhus räcken kan göras av många material bland annat smide, rostfritt stål, aluminium, trä, vinyl, glas eller mässing. Bestämmelser i vissa områden kräver att stair räcken ovanför och under trappan och måste inte innebära möjlighet att fastna kläder. I områden där faller skulle vara ett problem, såsom vid kanten av ett däck eller nära ett stup, ledstänger bör topp en solid halv vägg eller en barriär med smala ribbor.

Storlek

Americans with Disabilities Act fram mycket specifika riktlinjer om placering, mått och normer för utomhus räcken. ADA påstår att ledstänger ska placeras 34 till 36 inches från golvet eller marken. Inlägg ska vara mer än 8 fot apart och inlägg och ledstången röret bör vara 1 1/4 till 1 1/2 inches i diameter. Om ledstången är mot en vägg, bör det finnas minst 1 1/2 inches mellan ledstången och vägg. Ledstången måste vara kontinuerlig med några luckor i täckning. Ändarna på ledstången ska avrundas med en D-RETUR. Detta förhindrar kläder från att fastna i änden av skenan. Ledstänger bör slutligen inte rotera inom beslag.

Fördelar

Utomhus räcken är för mer än som överensstämmer med lagar eller förebygga stämningar. De bidra till att offentliga och privata områden utomhus mer förbrukaren vänlig och säkrare för alla. Ledstänger är särskilt viktiga för ungarna, gamla och de som har fysiska funktionshinder.