Om trä Sealer

Om trä Sealer

Trä är ett vanligt material som används för många saker. Trä kan snabbt och lätt skadas om den utsätts för fukt, värme, ljus, extremt torr luft eller insekter. En trä sealer kan förhindra denna skada och lägga år till livet av trä.

Betydelse

Trä som inte är skyddad med en trä sealer har en kort existens. Invändig trä kunde är föremål för dagligt slitage och dela eller spricka. Eventuellt blir det sprött och torrt från insidan luft eller våt från fukt. Exteriör trä måste kunna motstå sommarhettan, den kalla vintern och allt som Moder natur erbjuder året runt. Wood sealer skyddar träet från alla dessa och någon insekt invasioner, alltför.

Funktion

Trä sealer lägger en skyddande beläggning på alla trä yta. Det används helst detta är nödvändigt inom eller utanför ett hem. Detta inkluderar golv, väggar, krukor, däck och andra träytor. Wood sealer appliceras till rent, torrt trä och får torka. Denna process upprepas oftast minst en gång. Wood sealer används för att förhindra skador på trä och bevara den.

Typer

Du kan dela upp trä sealer i inre och yttre typer. Det kan ytterligare delas in i särskilda användningsområden, som däck, staket eller interiör golv och väggar. Trä tätningsmedel är oftast klart, men det finns också i ett antal nyanser, som redwood, ceder och coastal gray. Dessa har normalt bara en liten mängd färg lagt till.

Identifiering

Trä tätningsmedel utformas speciellt för trä och ha olika komponenter från andra typer av tätningsmedel, som betong eller tyg och kära. Vissa tätningsmedel kan användas för flera ytor när trä ansluts med andra material. Du kan köpa den i 1 - eller 5-gallon burkar eller hinkar, sprayburkar och andra typer av kannor eller behållare.

Överväganden

Köpa trä sealer som är utformad särskilt för lokalisering av trä har du (interiör eller exteriör). Du kanske också tycker om att använda mer miljövänliga sådana. Några trä tätningsmedel skapas specifikt i giftfritt formler. Dessa tätningsmedel har låg lukt och noll till låg VOC (flyktiga organiska föreningar), och de uppfyller krav som LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).