Om Paulownia träd

Paulownia trädet är snabbt att få uppmärksamhet av många trädgårdsmästare. Enligt fast-växande-trees.com är trädet Paulownia amerikanens snabbast växande skugga träd, kan växa upp till 18 fot under sitt första år. Med ursprung i Japan, kan den Paulownia användning spåras så långt tillbaka som 200 e.Kr. Det är att få uppmärksamhet på grund av dess förmåga att växa snabbt, producera virke och öka luftkvaliteten på grund av trädets stora blad. Paulownia träd växer bra i de flesta av lägre USA. Det finns för närvarande 4 till 5 miljoner hektar av de träd som växer över hela världen.

Historia

Paulownia trä har använts i hundratals år i Japan för möbeltillverkning. Enligt American Paulownia Association startat en tradition i Japan att familjen skulle plantera ett Paulownia träd när en dotter föddes. När hon gifte sig, trädet skulle skäras och trä skulle användas för att göra en traditionell bröst kallas en Tansu. Nästan varenda familj i Japan har en Tansu av antingen fast eller fanér Paulownia. På 1800-talet, Paulownia utsäde har använts som förpackningsmaterial och träden infördes till Förenta staterna. Sedan 1970-talet, Japan har inte kunnat hålla jämna steg med produktionsbehovet av Paulownia, och Förenta staterna och Kina började plantera och producerande Paulownia.

Fördelar

Paulownia växer snabbt, så att den kan skördas i 10 år. I jämförelse berättar woodmagazine.com att en ek kan skördas för virke när det är 14-20 inches i diameter. Många hårt virke träd växa 1/2 tum i diameter per år i genomsnitt tar upp till 28 år för skörd.

Ett Paulownia träd kommer inte ruttnar när det faller i en skog om inte det är rörande en ruttnande källa, till exempel andra ruttnade träd. Detta gör avverkade träd som har fallit naturligt i skogen för att användas för virke, tillsammans med de som skördas. När ett träd är skördat, växer ett nytt Paulownia träd från stubben på 8 till 12 år. Det är en rejäl träd och miljövänlig mycket.

Användningsområden

I många år, har Paulownia använts i prydnadsväxter möbeltillverkning. Det används också för att göra musikinstrument. Dess användning i konstruktion och tillverkning har ökat, särskilt i branscher där vikt är ett problem, inklusive i båtar, flygplan, lastbilar och tåg. Paulownia trä är mycket ljus, vilket gör det ett bra val för att skapa lätta objekt för transport.

Miljö

Eftersom Paulownia är kompetent att växa snabbt och skapa ny tillväxt från skördade träden, behövs begränsade mark för produktion. Detta är mycket fördelaktigt att spara mark utrymme. Trädets rötter kan nå så mycket som 40 fot, hjälper till att reglera grundvattennivån och ta bort avfall från marken. Paulownia trädet har stora blad som hjälpa till att hålla luften ren och även gödslar jorden när de släpper varje år.

Paulownia kontra Balsa

Paulownia trä blir snabbt populärare än Balsa på grund av dess högre styrka och vikt. Den kan skäras tunnare och fortfarande ge samma eller bättre resultat än balsaträ; i vissa fall är mängden Paulownia behövs cirka hälften av balsaträ som skulle krävas. Paulownia är också mycket billigare än Balsa.