Om kök brandsäkerhet

Om kök brandsäkerhet

Förenta staternas brand Administration rapporterar att de flesta bränder startar i köket. Med dagens snabb takt av liv och alla de olika aktiviteterna, det är mycket lätt att glömma pannan värme på spisen. Plötsligt, du luktar rök och kom ihåg att du hade börjat matlagning. Det finns bestämda "dos" och "inte göra" att följa om du ser rök eller lågor i ditt kök. Gör en lista på dessa och sätta dem precis utanför rummet på väggen och se till att se över reglerna med dina familjemedlemmar.

Typer

Den vanligaste typen av brand i köket är när vatten kokar bort och pannan blir tomma eller mat är kvar på brännaren och blir brända. Dessa orsakar vanligtvis inte en hel del skada. I de flesta fall behöver du rengöra området rök rester och lukt. Ugn bränder är normalt inte för allvarlig, heller. Vanligtvis branden finns kvar i ugnen och kan lätt kan släckas. Fett bränder är farligare och olja är den mest farliga och brandfarlig matlagning ingrediensen, så aldrig lämna rummet när du har något på spisen med het olja. En brand kan brista ut i sekunder, så förblir tillräckligt nära för att släcka elden. Öppen eld kan nå ut till omgivande skåp. Om lämnad ensam, kan lågorna uppsluka köket och sprida sig till resten av hemmet. Har en brandvarnare i köket, liksom en brandsläckare. Kontrollera dem regelbundet för att se till att de är funktionsdugliga.

Förebyggande/lösning

Inte bära kläder med långa draperingar ärmar, som kan borsta mot en brännare och fånga i brand. Peka alltid handtagen på kastruller och stekpannor mot mitten av kaminen. Detta minskar risken av köksredskap att träffas och faller på golvet eller, ännu värre, spilla het olja på någon. Om du kokar något fet, använda ett ståltrådsnät som täcker över toppen av pannan. Rengör spisen ofta och låt inte fett bygga upp. Hetta upp oljan långsamt och det blir mindre chans att det stänk på dig. Aldrig hetta upp pannan först och häll sedan i oljan. Det kan brista i lågor omedelbart. Inte hetta upp oljan så högt att det börjar att röka. Nästa sak du vet, det blir i lågor. Om oljan komma detta varma, ta det av spisen direkt och kyla ner. Om du älskar att göra franska stekt potatis eller andra friterad mat, endast använda en fritösen, inte en vanlig stekpanna. Var mycket försiktig när du lägger till grönsaker eller frukter som har tvättats i vatten i het olja. Återigen, är det bättre att lägga dem när värmen är lägre. Använda rätt pan storleken för den avsedda mängden mat som ska tillagas. För stor av en kastrull kan koka torka för snabbt och mat kommer att bubbla eller slask av för litet av en kastrull. Placera en gummi, halkfri matta på golvet av spisen, så du inte halkar.

Överväganden

När det finns en eld, omedelbart ringa 9-1-1. Sedan kan du vidta åtgärder. Lära sig att använda en brandsläckare, så att du vet vad du ska göra när behovet uppstår. Vanligtvis kan du lägga ut små bränder i kastruller eller i ugnen genom att kväva dem. Sätta på omslagen, och bristen på syre kommer att släcka lågorna. Omedelbart stänga ugnsluckan om en brand bryter ut inuti. Vid en fett brand, inte sätta vatten, bakpulver eller annat material på oljan. Även om vissa säger att bakning soda kan användas, behöver du en stor mängd och de flesta människor har inte detta tillgängliga. Plocka aldrig upp pannan. Återigen, Täck grytan eller panorera med ett tätt lock. Om närliggande handdukar och gardiner inte bränner, omedelbart ta dem från området. Om du inte släcka elden, gå ut och vänta på brandkåren.

Varning

Om du ser en eld i början och vet att du klarar det, kom ihåg att det kan spridas snabbt. Även en innesluten brand kan döda i några sekunder. Det är viktigt att du använder rätt brandsläckaren, eller du kan göra saken värre. Brandsläckare har olika klassificeringar beroende på vad de kan släcka. "A" typ brandsläckare är bra för bränder från trä, tyg, papper och plast. "B" brandsläckare fungerar bäst för brandfarliga vätskor, gaser, lösningsmedel, färg, tjära och syntet. "C" typen används främst för elektrisk utrustning bränder, apparater, felaktig kabeldragning, motorer och databehandling paneler. En högre rating nummer på en "A" eller "B" brandsläckare innebär den kan lägga ut mer lågor, men det blir tyngre. Du måste se till att du kan bära den. Brandsläckare är också klassade med siffror. Med ett "A" typ, A 1 står för 1 1/4 gallons av vatten, en 2 representerar 2 1/2 gallon och 3 betyder 3 3/4 gallons. För "B" och "C" enheter står antalet för kvadratfot. Exempelvis 2 skulle vara två kvadratfot och 5 är fem kvadratfot. De är också gjorda för mer än en typ av brand. En bra brandsläckare i ett bostadsområde kök är en 2A10BC. Ladda din brandsläckare efter varje användning och fråga hur ofta det behöver utföras. Sätta den enhet där du kan nå det snabbt och på ett enkelt nådda höjd, men inte för nära spisen.

Funktion

När människor tänker på att sätta ut ett kök brand, är det första de föreställa sig en brandsläckare. Det är ett alternativ. Fire filtar kan också användas. Dessa filtar, gjord av glasfiber, värme-fördröjningsmedel-coated ull eller andra liknande fibrer, görs särskilt att släcka fett bränder. De används också att täcka och skydda en person försöker få ur ett brinnande hus. När det finns lågor, bara ta bort filten från sin väska och placera den över elden tills du är säker på att det är helt ut. Kök filten kommer att kosta någonstans mellan $35,00 och $50,00. För att godkännas till salu, filten måste klara tre tester: termisk skyddande prestanda, att fastställa mängden värme som överförs genom strukturen; Värme och termisk krympning, mäta effektiviteten i tyget för att motstå kraftiga värmen. och flamskydd, testa hur motståndskraftig filten är när man kommer i kontakt med direkt lågor. Du vill se till att elden filten har aced dessa tre tester och godkänns av nationella brand Protection Agency (NFPA).