Om kläder linjer

Medan du ser sällan kläder hängande från tvättlinor utomhus längre, det är ett enkelt sätt att göra ditt liv grönare. Kläderna torka i luften så de luktar färskt. De använder inte någon elektricitet. Några envisa fläckar blekna i solen och du får lite motion på köpet.

Betydelse

Tvättlinor var det enda sättet att torka tvätt innan det fanns gas eller elektriska torktumlare, så de har i konst, film och fotografier. En av de mest kända oljemålningar av William-Adolphe Bouguereau som levde från 1825-1905 är "Kläder linje." Den skildrar en kvinna hänger tvätt i ett fält på en höstdag. En flock vita ankor är i bakgrunden och hennes unga dotter sitter, titta på, från ett täcke på marken. Många andra konstverk visar tvätt hängande från tvättlinor monterad på balkonger eller remskivor bredvid lägenhetshus windows.

Historia

Tills den roterande klädstreck uppfanns av den australiska Gilbert Toyne 1926, används människor raka tvättlinor. Han var den första runda klädstreck. Som ett paraply, är Toynes klädstreck baserad på ett center inlägg som vapen stråla ut. Många tvättlinor är uppträdda mellan armarna. Tjugo år efter det uppfanns, Hills hissa företaget började marknadsföra den och det blev Australiens populäraste klädstreck.

Typer

Det finns flera typer av moderna klädstrecken kan säljas i butiker och online. De inkluderar utomhus clotheslines och inomhus tvättlinor. Utomhus clotheslines är oftast gjorda av stål eller aluminium inlägg, medan inomhus klädstrecken kan göras av trä, plast eller metall. De varierar i pris från ca $40 till $300. Vissa företag inkluderar installation med kostnaden för att köpa ett klädstreck. Inomhus tvättlinor behöver montering barer installerat i väggarna eller taket medan utomhus clotheslines behöver har inlägget hål grävt, marken sockets installerat och cement hälls.

Storlek

Utomhus clotheslines kan vara som Toynes roterande tvättlinor. I USA kallas de ofta "umbrella" tvättlinor. Dessa kan hålla lika mycket som 182 fötter klädstreck, nog för tre stora massor av tvätt. Den andra stilen av utomhus klädstreck använder två galvaniserat stål inlägg, som vanligtvis 95,5 inches hög. Fyra eller fler plastad rayon eller bomull linjer sträcker sig mellan två fyra-fots horisontella grenar. De kan hålla ännu mer och tyngre tvätt än paraply tvättlinor.

Överväganden

Inomhus klädstrecken kan monteras i taket, monterad på väggen, gratis stående eller fällbar. Det finns även en väggmonterad typ av inomhus klädstreck som är utdragbar och rymmer fem 12.25-fot långa rader. I själva verket kan tunga retractable tvättlinor bultad till ytterväggar för utomhusbruk samt. Inte bara sparar du pengar eftersom tvättlinor inte använder antingen gas eller El, du får fördelen av att vara utanför. Tvätten luktar färsk och ren även utan att lägga till de doftande torken ark.