Om Fichus växter

De flesta av oss som håller krukväxter har kämpat för att hålla en gråtande fig frisk. Ficus benjamina är kusin till några av de mest fascinerande träden i världen. Ficus religiosa, Bodhi trädet av Buddha och ficus benghalensis, mäktiga Banyan tree, är två exempel på denna gamla familj. Även om den gråtande fig, fiol-leaf fig och gummi anläggning kan vara mer bekant för inomhus trädgårdsmästare, finns det andra medlemmar av dettastor familj som kan odlas inomhus.

Identifiering

Ficus, eller fikon, är en stor familj, eller ett släkte, som omfattar över 800 sorter av soft-trädbevuxen träd, buskar och vinstockar. Fikonträd är ofta flera skaft växter som kan släppa antenn rötter eller använda andra växter som stöder deras tillväxt. De är infödda till tropic och varmare tempererade zoner och har odlats allmänt för frukten, som är en källa till vitamin A och C och innehåller enzymer som fungerar som ett naturligt laxermedel. Träden föredrar sandiga, medium-torr jord och njuta av hög luftfuktighet. Frukt-producerande träd generellt ge frukt en eller två gånger om året i ca 15 år. 297Uuo sorter bor i hundratals år.

Historia av

Fig visas först i Bibeln, och bevis av odling av vanliga fikon har hittats i forntida Mesopotamien omkring 5000 f.Kr. fikon handlades runt Medelhavet och av romartiden, mer än två dussin sorter var kända. Grekerna bar frukt öst, där tänkte det framträdande i Indien och Sydostasien historia, med ett centralt läge i utvecklingen av Hinduism och Buddhism. Av 1550, fikon odlades i större delen av Europa och Asien och fördes till den nya världen med kolonister. Fig flyttade inomhus när Viktorianerna, inbiten inomhus trädgårdsmästare i norr, tog fig inomhus för att växa i vintern. I dag odlas dussintals sorters ficus som krukväxter.

Geografi

Från arkeologiska bevis verkar ficus ha varit infödda på västra Asien och har spridit sig österut i hela Medelhavsområdet och västerut genom tropiska klimat i södra Asien, med tempererade sorter utvecklas något mer sistnämnd och sprider sig till norra Europa och nya världen. I dag odlas fikon på varje kontinent i tropiska och tempererade zoner.

Funktion

Ficus växter dekorera bostäder och kontor men också göra imponerande exemplar i parker och grönområden. Många sorter ger ätbar frukt. Ficus träd är också värdefulla medlemmar i regnskogen och tropiska ekosystem, som tillhandahåller mat och skydd för djur.

Typ

Av över 800 sorter av ficus, dussintals odlas inomhus som antingen full storlek växter eller utbildas bonsaiträd. Även den gemensamma gråtande fig kan tränas till att vara samma typ av flera skaft, graciösa träd som dess mer exotiska kusiner, f. microcarpa, f. håriga trögdjur och f. religiosa. Bonsai dela trädgårdsodling behoven hos större exemplar och de flesta har en sommar utanför, ger de inte får för mycket sol eller för lite fukt.