Om du planterar en druva stjälk, vad kommer att växa från det?

Om du planterar en druva stjälk, vad kommer att växa från det?

Förökningsmaterial druvor från sticklingar är en av de enklaste sätten att skapa en ny grapevine. Det finns dock mer än bara plantera en druva stjälk. Odlare måste skära vinstockar i rätt tid på året och använda rätt teknik för att skapa en ny anläggning.

Skär

Ta sticklingar från frisk, kraftfull vines under perioden vilande--antingen i sent hösten eller tidigt på våren. University of Minnesota rekommenderar skärande tidigt på våren att göra plantering enklare. Klipp aldrig en grapevine under vegetationsperioden och alltid se till att sticklingar har minst tre noder, med botten skär precis under en knopp eller nod.

Böka

Roten grapevine sticklingar omedelbart efter att ha tagit dem från moderplantan. Placera Sticklingen i en behållare full av god kvalitet jord i en varm, fuktig inomhus miljö. Idealiskt, plantera Sticklingen så att den andra bud från toppen är vid markytan. Sticklingar kan också förankras i vatten, sand eller andra medier.

Plantering

När Sticklingen har förvärvat ett rotsystem, kan den planteras utanför. Plantera nya vinrankor förrän temperaturen är tillförlitligt ovanför fryspunkten. Skydda dem från direkt sol under de första veckorna, tills de anpassar sig till utomhusmiljön. Hålla sticklingarna fuktig på hela tiden tills de har etablerat sig som ny vinrankor.