Olja fläckborttagning från läderklädsel

Olja fläckborttagning från läderklädsel

Olja eller fettbaserade fläckar är de vanligaste fläckarna att späka läderklädsel. Färska fläckar eller även de utvecklats över tiden kan ta en vacker pjäs av läder tyg från felfritt vintage till gamla, slitna och behöver bytas. Men när en fläck uppstår, inte panik – det finns sätt att rengöra tyget, även om snabba åtgärder är bäst.

Skydda din läderklädsel

De två vanligaste fläckarna till läderklädsel är fett från maten och hud oljor från händer och fötter. Det bästa sättet att skydda din läderklädsel är att hålla dessa färgning ämnen så långt bort från klädseln som möjligt. Se familj regler att all mat och dryck måste konsumeras i köket eller vid matbordet i stället för på eller i närheten av läder. Uppmuntra dina familjemedlemmar att undvika att röra läder om det är ett mönsterexempel, eller att hålla fötterna på marken om lädret är en del av den vardagliga möbler. Några svettiga händer eller kläder ska tvättas innan du vidrör läder.

Att ta bort fläckar

Om en plötslig fläck, till exempel ett livsmedel spill, inträffar, är omedelbara åtgärder nyckeln till att ta bort den. Tillämpa majsstärkelse eller vit Talk på fläcken och gnid pulvret tills du kan känna värmen från friktionen. Lämna pulvret på fläcken över natten. Oljan kommer att lockas till pulvret och kommer att dra från lädret. När morgonen kommer, vakuum pulvret från läder. Försök inte tvätta fläcken från läder med vatten. vatten sprider bara oljan över hela tyget.

Ytterligare behandling av gamla fläckar

Äldre fläckar, som skett från hud oljor över tiden, är svårare att ta bort. Du kan behöva ta läder till en professionell renare; i de flesta fall behövas en komplett Elaine att helt eliminera en fläck.

Oavsiktlig estetik

De flesta fläckar och vittring från kroppen oljor bidrar ett äldre utseende att lädret — ett framträdande många människor finner tilltalande. Innan du bestämmer dig att få en bit reupholstered eller ersättas, överväga dess nytt utseende som en positiv; du finner att fläcken lägger lite av karaktär och charm.