Olive Tree med knölar på grenar och stammar

En bakteriell sjukdom orsakar knölar bildas på ett olivträd, ibland så länge som flera månader efter den första infektionen. Alla arter av träd kan påverkas, men Manzanillo oliv är bland de mest mottagliga. Patogenen kan vara särskilt svårt för landskap odlare att utrota, så förebyggande genom hygien är av största vikt.

Olive Knut sjukdom

Oliver Knut sjukdom orsakad av patogen Pseudomonas syringae pv. savastanoi

leder till bildandet av knölar på grenarna, stjälkar, blad, rötter, stam och grenar av ett olivträd. Dessa gupp varierar mellan 1/2 tum till 2 inches i diameter och är ordentligt kallas galls--svullnader--väckt den av sjukdomen. De har potential att döda ett olivträd och ofta göra det när de gördel-- eller strypa--stammen eller rötter av preparatet.

Infektionsprocessen

Olive Knut sjukdom överförs oftast genom saxen och andra trädgårdsarbete som bär bakterier. Mekaniska sår är lätt tillfogats via beskärning och andra underhåll tekniker, vilket gör att sjukdomen att ange trädet genom punkten för skada. Frost eller hagel skador gör också trädet är mottagliga för sjukdomen. Bakterierna sprids lätt via överföring av vatten under varma, regniga månaderna, genom öppningar vänster genom naturliga processer som leaf droppe och från infekterade plantskola lager.

Skador

Gördlad kvistar är först att påverkas med skott och knoppar dör, vilket resulterar i en efterföljande förlust av oliv frukt avkastning. Träden används för prydnadsändamål kommer också att se deras värde minskat som kvist ramorum och leaf barrförlust inträffar. Som en ytterligare förolämpning, kommer att ett olivträd med knölar på grenar och stammar lida en förlust eller förändring i smak av oliv frukt. Denna förlust av smak påverkar också människor som odlar olivträd speciellt för utvinning av olja.

Management

Kommersiella odlare vanligtvis använda kopparbaserade bakterier för att hantera oliv Knut sjukdom, men dessa program kanske inte tillgängliga för hem trädgårdsmästare. Den bästa management tekniken i en landskap är att iaktta försiktighet när du köper plantskola lager. Träd bör köpas på våren när bakterier kommer till liv, så att de kan kontrolleras enkelt för bildandet av galls eller knölar på kvistar och stjälkar. Trädgårdsmästare bör också vara noga med att undvika skada barken av trädet och bör regelbundet sterilisera deras trädgårdsredskap.