Olika typer av kran borttagning

Olika typer av kran borttagning

Kranar skiljer sig i hela huset. Från den dubbla handtag badrum kranar till enda handtag duschblandare kommer varje isär på ett något annorlunda sätt. Den grundläggande processen är liknande för alla kranar, finns det några särskilda åtgärder att vidta i demonteringen och ta bort varje typ.

Enda handtag diskbänk

Enda handtag diskbänk blandare inkluderar kök och badrum kranar med ett handtag att driva det varmt och kallt vattnet. Dessa kranar båda komma ut på i princip samma sätt. Först, stänga av vattnet genom att stänga ventilerna under din diskbänk. Lyft handtaget för att tömma leverans slangarna och koppla utbudet slangarna från vattenledningar under diskbänken. Slå bara kontakterna moturs för att ta bort dem. Lossa låsmuttern under diskbänken med en bassäng skiftnyckel, ta bort fästet och skjut kranen upp och ut ur diskhon.

Enda handtag dusch & badkar

Om du vill ta bort ett enda handtag dusch och badkar kran, stänga av vattnet genom att stänga ventilen på röret matas in i varmvattenberedaren. Leta upp och ta bort ställskruven på handtaget med en insexnyckel. Ta bort de adaptrar och muttern, vilket är en rund nöt som skruvar på kranen bas över patronen och rakt nedanför handtaget själv.

Vrid muttern moturs för att ta bort den. Ta ut patronen och ta bort trim ärmen genom att skruva loss det från duschvägg. Om du måste ta bort dusch ventil, som är runda ventilen ansluten till både varma och kalla vattenledningar, skär ventilen på anslutningarna till inkommande rören med rörsågen eller kvarnen med en metall slipande skiva.

Dubbla handtag kök & bad

Att ta bort dubbla handtag kök och badrum kranar kräver samma steg som att ta bort ett enda handtag diskbänk blandare. Utom finns det två låsbara nötter med fästen i båda handtagen. Stäng av vattnet genom att stänga båda ventilerna på inloppsrören under diskbänken och sedan koppla slangarna. Skruva loss både låsning nötter under de två handtagen och skjut kranen ur diskhon. Om blandaren har en spruta, koppla sprutan slangen från kranen kroppen genom att vrida kontakten och att ta bort den. Bara Skjut spruta ur monteringshål i diskhon.

Dubbla handtag dusch

En dubbel handtag duschblandare kräver att ta bort både handtag och omkastare handtaget. Hitta skruven bifoga varje handtag på stammen inuti kranen handtaget och ta bort det med en insexnyckel. På äldre kranar är Phillips skruvar vanliga. Glida av handtagen, ta bort muttern som håller stammen inuti kran handtag basen. Ta ut stammen och ta sedan bort sätet med en sätet skiftnyckel. Sätt in det i sätet, vrid den moturs och dra ut stolen. För att ta bort dusch ventil, skär rören leder till ventilen på anslutningen pekar med en kvarn och metall slipande skiva eller rör skärare.