Olika stilar av gardinkappor

Olika stilar av gardinkappor

Gardinkappor kan förvandla ett vanligt fönster till en samlingspunkt för ett rum, medan också dölja gardin fixturer som fula och vanlig metall stavar. Det finns olika stilar av gardinkappor, och välja rätt stil är en fråga för att utvärdera din övergripande Utsmyckning system att hitta en som kompletterar det. Om ditt hem har ett land känner till det eller ett system för moderna, snygga, vara säker på att det är en stil av valance att matcha.

Moderna

Moderna valance stilar tenderar att vara glatt och okomplicerat. De består oftast av en rektangulär panel som hänger över toppen av fönstret. Panelen är vanligtvis tillverkad av ett slitstarkt tyg, som du kan välja för att matcha din inredning. Ofta kallas en Wellesley valance, kan denna stil komma med en scalloped trim. Dock om du gynna en mycket elegant, minimalistisk design, hoppa trim. En enkel, rektangulär box veck valance går också bra med ett modernt utseende. Välja en valance med bara ett par stora veck att upprätthålla din minimalistiska motiv.

Colonial

Många valance stilar finns att låna ut ditt hem en mer traditionell, koloniala eller nya England titt. Dessa omhängen lita på plissering, strategiska veck, veck av tyg och Frans element för att skapa en koloniala blick. Vissa koloniala stilar inkluderar, aristokrat valance, där stora veck skapa swags längs toppen och sidorna kommer ner i ett sicksack veck; Bordeaux valance, där vertikala veck skapa poufs av tyg; och Cambridge Swag, som består av ett rektangulärt, gratinerad med ändarna något längre än mitten. En stil som ibland anges som den viktorianska valance gör användning av scalloping och poufs av tyg. Mer box-liknande, strukturerad Salem valance ses också i kolonial stil hem. Eftersom namnen på specifika stilar kan variera från ett företag till ett annat, leta efter "swag" eller "ascot" stilar. Dessa termer hänvisar till hur tyget är draperad, knippen eller sytt. Bordeaux valance är en ascot stil valance, medan de aristokrat och Cambridge stilarna är exempel på ascot stilar.

Land

För ett land eller shabby chic inredning, bör en valance skapar skonsam, up-and-down rundade sicksack element. Vissa företag kallar denna stil Ariana. Också är lämpligt Blouson valance, som replikerar utseendet på en sittpuff franska bonde skjorta. Cafe nivåer valance, kallas så eftersom det finns ofta hänger i windows café och matsal är en enkel, kompakt panel. En "ballong" titta av valance fungerar bra för landsinställningar. En blommig inredning är vanligt bland land-tema gardinkappor, och att välja sådan duk mönster med färger som finns i hela ditt hem kommer att ge ett sammanhållet utseende.