Olika ingredienser mellan diskmedel & tvätt vätskan

Olika ingredienser mellan diskmedel & tvätt vätskan

Skålen rengöringsmedel och tvätt vätskor är båda tvålar. Kemi av tvål är relativt enkel. Tvål är för att avlägsna smuts, oljor och andra föroreningar från våra kroppar, kläder, rätter och en myriad av andra program. Många ingredienser och komponenter som används för en mängd olika tvålar, inklusive skålen rengöringsmedel och tvätt vätskor.

Ytaktivt ämne kemi

Alla tvålar innehåller yta aktiva ingredienser kallas tensider. Tensider är kemikalier som har två sidor: en sida gillar vatten och ena sidan gillar smuts och oljor. Som tvål används med att rengöra något, den sida som gillar smuts och oljor ta tag i smuts och oljor och håller den medan den vatten sidan stannar i vattnet. Som objektet ska rengöras sköljs med vatten, går smutsen med det, rengöring objektet.

Skålen rengöringsmedel komponenter

Skålen rengöringsmedel vätskor är avsedda att komma i kontakt med mänsklig hud. Ingredienserna i skålen rengöringsmedel är lindriga och kan innehålla komponenter som är välgörande för huden som hudkräm och protein. Andra ingredienser såsom antibakteriella medel, dofter och suds-producerande ämnen läggs till öka effektivitet. De tensider som används i skålen rengöringsmedel är också milda men fortfarande utföra åtgärder som att ta bort smuts.

Tvätt tvål--våt och torr

Tvätt tvål kan vara i form av torra pulver eller vätska. Tvättmedel är inte avsedda för kontakt med människors hud och kan vara slipande och jämn farlig om hudkontakt under längre perioder. Tvätt tvål innehåller blekmedel, mjukgörare, hårt vatten mineraler och komplexa polymerer för att underlätta effektivare rengöring och fläck borttagning av tyg. Andra ingredienser upprätthålla färger, minska statisk och skyddar de inre delarna av tvättmaskin.

Tvätt likvida komponenterna

Koncentrerad tvätt vätskor är de med maximal mängd vatten bort för att skapa värde för konsumenten. Dessa produkter, men innehåller koncentrerad mängder av starka rengöringsmedel och måste hanteras försiktigt. Jämfört med skålen rengöringsmedel, är tvätt vätskor tänkta att ta bort torkade fläckar bäddat in in i komplexa tyg strukturerar. Suds-producerande agenter är inte en huvudingrediens i tvätt vätskor på grund av potentialen för överdriven SÅPLÖDDER som skulle svämma över tvättmaskinen.

Utbytbarhet av diskmedel och tvätt vätskan

Använda diskmedel och tvätt vätskan omväxlande rekommenderas inte. Hårda ingredienser tvätt vätska kan skada huden med tiden och de milda rengöringsmedel diskmedel inte kan vara effektiva i tvättmaskinen. Diskmedel innehåller dessutom ingredienser som producerar SÅPLÖDDER som kan orsaka problem i tvättmaskin. Det har noterats att på vissa känsliga tyger, mildness skålen rengöringsmedel kan vara ett effektivt alternativ till tvätt vätskor.