Olika arter av Ivy House växter

Olika arter av Ivy House växter

Murgröna (Hedera arter) är odlas inomhus i hängande korgar, topiaries och samsas med andra krukväxter i blandade behållare. De flesta ivies växer bäst ljust, men Undvik direkt solljus. Om ljusnivåer är för låga, återgå brokiga former till alla gröna. Vatten dem grundligt, och låt upp 1/2 tum av jorden torka innan vattning igen. Ivies kräver bra dränering att hålla friska rötter. Gödsla dem varje månad medan de är i en tillväxtfas.

Engelska murgröna (Hedera helix)

Engelska ivies (Hedera helix) är de mest sålda ivy växterna, enligt University of Vermont. Det finns hundratals sorter. Leaf storlek varierar från under en tum till mer än 3 inches lång. Den amerikanska Ivy Society rekommenderar Ritterfreuz, även säljs som Florida, dess 2010 Ivy av året med malteserkorset-formade blad. Sort guldhjärta har hjärtformade blad med krämig gula centra. Calico har små blad med vita centra. Manda Crested odlas för dess stora, lockiga blad. Irländsk spets har blad formad som en fågel fot, med kanter som krypa under. När den odlas i trädgårdar utomhus, engelska ivy är härdig i US Department of jordbruk växt härdighet zoner 4 till 9, men Läs växt etiketten noga, som sorter kan skilja sig i härdighet från arter.

Algeriska murgröna (Hedera canariensis)

Algeriska murgröna (Hedera canariensis) har hjärtformade, blanka blad som växer 4 till 8 inches över. Denna kraftfulla anläggning används bäst i Amplar när den odlas inomhus. Den sort Gloire de Marengo har blad med grå och gröna centers och krämig vita kanter. Striatas bladen har gula centra. Algeriska ivy kan också planteras utomhus som en marktäckare i USDA Plant härdighet zoner 7b och 8. Bladen kan ta på en bronsig nyans på vintern. Det gör väl i kustområden, som det är salt tolerant.

Nepal murgröna (Hedera nepalensis)

Nepal murgröna (Hedera nepalensis), även känd som Himalaya ivy, är en liten, mindre kraftfulla vinstock från Himalaya. Den har gråaktiga-gröna, smala blad. Korgar av Nepal ivy har en lacy textur. Den sorten marmorerad draken har lance formade, grå-grön blad med blek vener. Nepal ivy är härdig i USDA Plant härdighet zon 7b och varmare, enligt JC Raulston Arboretum vid North Carolina State University.

Persiska murgröna (Hedera pimpernöt)

Persiska murgröna (Hedera pimpernöt) har läderartade, hjärtformade blad som växer 3 till 8 inches lång. Bladen är aromatiska om brutet. Sorten Dentata har övergripande, lila-gröna stjälkar. Svavel hjärta har gula centra och blek vener. Dentata Vareigata bladen är ljust gröna, med grå ränder och vita marginaler. Persiska murgröna gör en grov-texturerat, vintergröna marktäckare för USDA Plant härdighet zoner 6 till 9, enligt växt expert Michael Dirr, som också konstaterar att det är en extremt aggressiva odlare när planteras utomhus.