Ohio växt identifiering

Ohio växt identifiering

Växter naturligt i Ohio är växter som växer över ett relativt brett område i den tempererade zonen av Nordamerika. Det finns blommande växter som olika fruktträd, vinstockar och blommor. Icke-blommande växter, såsom ormbunkar och mossor, är representerade i Ohio också. Planta identifiering---i Ohio och annorstädes---innebär att undersöka ett antal viktiga funktioner i anläggningen.

Blommor

Två av de större kategorierna som botanister dela växter är blommande och icke-blommande. Många växter naturligt i Ohio är blommande växter. I blommande växter titta botanister på blomma struktur för klassificering och identifiering. Det finns många olika sorters blommor; vissa är prålig, sött doftande och insekt-pollineras. Andra är oansenlig, avger lite eller ingen doft och är vind-pollineras.Wildflowers omfattar ett stort antal växter naturligt i Ohio. Guider som "Peterson Field Guide to vildblommor" kan vara en ovärderlig resurs till naturforskare och amatör botanister lika. Blomma struktur och färg är mycket diagnostiska för identifiering av vilda blommor. Några exempel på Ohio blommor inkluderar bloodroot, gul öring-Lilja och pink lady tofflor.

Frukt

"Frukt"---i botanisk mening jämfört med generiska avkänningen används i avsnittet produkter i snabbköpet---är en teknisk term. Botaniker anser frukten av en blommande växt är den struktur som framkallar från blomman och mognar för att tjäna en reproduktiv funktion. Frukten av lönn träd infödda till Ohio är exempelvis ett bevingat frö kallas en samara. Samaras har en form och struktur som möjligt för att inte bara skilja en lönn från andra sorters träd men också för att skilja olika arter av lönnar från varandra. En annan, kanske ännu mer bekant exempel är eken. Frukten av eken är ett ekollon. Precis som med lönnar, kan skillnader i egenskaper mellan en art av ek och en annan identifieras i deras ekollon. Alla Ohio blommande växter ger en frukt av ett slag eller en annan används av botanister i identifieringssyfte.

Stjälkar

Precis som med många andra delar av växten, har stjälkar funktioner som hjälper till med växt identifiering. Ohio fruktträd och vinrankor har träiga stjälkar. För lövfällande växter---de planer som förlorar sina löv på vintern---vissa funktioner kvar på växternas kvistar och andra delar av stammen. En av dessa heter leaf ärret. Detta är en plats där blad stammen var knuten till kvistar och det lämnar ett märke som hjälper botanister att identifiera växten, även på vintern när löven är borta.

Lämnar

Form och konfiguration av bladen är en annan funktion botanister användning att identifiera växter. Bladen kan ha släta, räfflade eller tandade kanter. Och bladen kan vara enkla---där det finns ett blad skaft och en sammanhängande blad av en given form--- eller sammansatta i vilka ett enskilt blad delas in i separata broschyrer. Leaf egenskaper kombineras ofta med inslag av blommor och stjälkar att komma fram till en identifiering.

Genetik

Traditionellt i botanik, har växt identifiering och klassificering baserats på struktur och egenskaper hos blad, stjälkar, blommor och frukt. Detta tillvägagångssätt gäller fortfarande idag men den moderna vetenskapen av genetik spelar en allt större roll i många discipliner, inklusive botanik. Så granskas allt växter naturligt i Ohio med genetiska medel utöver de traditionella metoderna för identifiering.